Widget by:Blogger Tips
PRESS ROOM
recent

Έχει Τσίπρα δεν έχει Τσίπα η Κυβέρνηση, άμεσα στις "Πρώτες Βοήθειες" τα Νοσοκομεία...

ΠΟΕΔΗΝ: Συνεχώς επιβεβαιώνουμε με στοιχεία τη διάλυση του ΕΣΥ

Με σκληρή γλώσσα η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για τις συνθήκες αποσύνθεσης που επικρατούν στα νοσοκομεία από την πολιτική λιτότητας που συνεχώς και γίνεται σκληρότερη. Με έντονη γλώσσα περιγράφουν την καθημερινότητα επισημαίνοντας:
"Η κυβέρνηση «δεν έχει τσίπα επάνω της» Διαλύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και «πέρα βρέχει». Αντί συγνώμης για τις καταστροφικές πολιτικές που ασκεί δείχνει να το καταευχαριστιέται.

Πάνω από τους ανθρώπους, τις κοινωνικές ανάγκες των πολιτών είναι η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Ακρωτηριάζει τους πολίτες (συντάξεις, κοινωνικά δικαιώματα), τους δίνει μία πατερίτσα (ψίχουλα) για να σταθούν όρθιοι και ζητάει και χειροκρότημα!!!

Ποιά; Η εν λόγω κυβέρνηση που δεν δίστασε να κόψει το ΕΚΑΣ και να πετσοκόψει ακόμη και τις κατώτερες συντάξεις.

Τολμάνε Υπουργοί της κυβέρνησης να ταυτίζουν την ΠΟΕΔΗΝ με κόμματα της Αντιπολίτευσης, επειδή εκδίδουν ανακοινώσεις χρησιμοποιώντας στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ.
Αυτό  που έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Μας φλόμωσαν στα ψέματα.

Κάθε ημέρα ανοίγουν όλο και περισσότερο το λάκκο, ενταφιάζοντας το ΕΣΥ. Πεθαίνουν άνθρωποι καθημερινά  εξαιτίας των εγκληματικών πολιτικών που ασκούν στη Δημόσια Υγεία και οι Υπουργοί Υγείας δείχνουν να είναι ευτυχισμένοι….

Συνεχώς επιβεβαιώνουμε με στοιχεία τη διάλυση του ΕΣΥ.   

Το ΕΣΥ ανήκει στον ελληνικό λαό και όχι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Οι πολίτες πληρώνουν τη λειτουργία του από το υστέρημά τους (φόροι, υγειονομική περίθαλψη, συμμετοχή στην περίθαλψη, χαράτσια) και δικαιούνται Δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας, την ώρα που τις έχουν ανάγκη.

Δικαιούνται χειρουργική επέμβαση άμεσα όταν το κρίνει ο γιατρός και όχι να περιμένουν ένα χρόνο σε λίστα αναμονής με κίνδυνο της ζωής τους.

Δικαιούνται κρεβάτι Μονάδας Εντατικής Θεραπείας την στιγμή που  έχουν ανάγκη και όχι μετά θάνατον, εγγραφόμενοι στις λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ.

Δικαιούνται κλινικές νοσηλείας στα Νοσοκομεία επαρκώς στελεχωμένες και όχι κλινικές φαντάσματα χωρίς ειδικευμένους ιατρούς, χωρίς Νοσηλευτικό προσωπικό και άλλους επαγγελματίες υγείας. Εφημερεύουν κλινικές χωρίς ειδικευμένους ιατρούς και έχει απομείνει μία Νοσηλεύτρια σε κάθε βάρδια για να παρέχει νοσηλεία σε δύο κλινικές των 40 ασθενών η κάθε μία.

Τα χρωστούμενα ρεπό αυξάνονται, όπως οι έμμεσοι – άμεσοι φόροι που επιβάλλει η κυβέρνηση.

 Δικαιούνται Δωρεάν εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και όχι να είναι εκτός λειτουργίας τα ιατρικά μηχανήματα και να «τα σκάνε» στον ιδιωτικό τομέα.

Μάλλον αδικήσαμε τον «Μαυρογιαλούρο» στην ελληνική ταινία «υπάρχει και φιλότιμο» παρομοιάζοντάς τον με τον Πρωθυπουργό, σχετικά με τις εξαγγελίες που έκανε στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, που παρεμπιπτόντως λειτουργεί ως Κεντρο Υγείας διακομιδών και η ΑΕΜΥ ως Διακομιστική Εταιρεία Α.Ε. Στην ταινία (μόνο εκεί γίνονται) «ο Μαυρογιαλούρος» παραιτήθηκε του αξιώματος του Υπουργού από πολιτική ευθιξία. Ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί Υγείας αντιθέτως χαίρονται όλο και πιο πολύ τα κυβερνητικά αξιώματα. Τι και αν καταστρέφουν την μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση που είναι το ΕΣΥ.

Κάθε ημέρα εξαγγέλλουν προσλήψεις προσωπικού. Η πραγματικότητα είναι ότι το προσωπικό του ΕΣΥ επί των ημερών του κου Τσίπρα λιγόστεψε κατά 4.000.

45.000 εργαζόμενοι υπηρετούν σήμερα στο Νοσοκομεία.35.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις. Από το 2013 έως σήμερα λιγόστεψε το προσωπικό κατά 15.000 (στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών).

Η μόνη προκήρυξη μόνιμου προσωπικού που τρέχει είναι οι 950 θέσεις που είχαν εγκριθεί από την προπροηγούμενη κυβέρνηση. Ενάμιση χρόνο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ακόμη δεν ολοκληρώθηκε.

Σε ερώτηση Βουλευτή 8/6/2016 για τις ελλείψεις προσωπικού στο ΕΣΥ ο Υπουργός Υγείας κος Ξανθός απάντησε μεταξύ άλλων τα εξής «Δημοσιεύθηκε από το ΑΣΕΠ η αριθμ, 5Κ/2015 προκήρυξη πλήρωσης με σειρά προτεραιότητας 690 θέσεων τακτικού προσωπικού, έγινε η έκδοση των προσωρινών πινάκων επιτυχόντων από το ΑΣΕΠ και γίνονται διαδικασίες για την πρόσληψή τους,  με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ (μέχρι οκτώ μήνες).

Ούτε η σταγόνα στην ωκεανό!!! Η ολοκλήρωση πρόσληψης των εν λόγω λιγοστών υπαλλήλων μπορεί να καθυστερήσει οκτώ μήνες ακόμη. Συνολικά δύο χρόνια. Είναι η ίδια η κυβέρνηση που διερρήγνυε τα ιμάτιά της ότι εντός του έτους 2015 θα ενισχύσει το ΕΣΥ με 4.500 νέους υπαλλήλους.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει τώρα να προσλάβει «στην πράξη και όχι στα λόγια» 8.500 νέους υπαλλήλους. Τέτοια ψέματα!!!

Αυξάνουν λένε οι Υπουργοί της Υγείας την κρατική χρηματοδότηση εφέτος στο ΕΣΥ 350 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή με Υπουργική Απόφαση παραγράφονται οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τα Νοσοκομεία των ετών 2012 – 2014 και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς όταν ο ΕΟΠΥΥ «χρωστάει και της Μιχαλούς».

Οι πολίτες πληρώνουν από την τσέπη τους τη Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. Τα βιβλιάρια ασθένειας κατάντησαν κουρελόχαρτα. Χαρακτηριστικά τα προβλήματα που παραθέτουμε στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. Μιλούν για μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. «Με πορδές δεν βάφονται αυγά». Ετοιμάζουν με Σχέδιο Νόμου (κατατίθεται στη βουλή) να παραδώσουν τη Ψυχική Υγεία στον ιδιωτικό τομέα και την ΑΕΜΥ Α.Ε.

Σε ποια μαθηματικά το 1.156 δις ευρώ που θα λάβουνεφέτος τα Νοσοκομεία είναι 350 εκατ. ευρώ περισσότερο από το 1,5 δις ευρώ που έλαβαν πέρυσι (Προϋπολογισμός Υπουργείου Υγείας στην ιστοσελίδα ΠΟΕΔΗΝ).

Τα Νοσοκομεία έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές  2 δις ευρώ (στοιχεία Γ.Λ.Κ.).
Αδυνατούν να προμηθευτούν υγειονομικό και χειρουργικό υλικό, προϊόντα διατροφής και άλλα απαραίτητα υλικά και προμήθειες. Σκέτη κόλαση!!!

Πέφτουν οι σοφάδες από τους θαλάμους Νοσηλείας. Λερωμένοι οι τοίχοι, υγρασία αφού λόγω έλλειψης χρημάτων και προσωπικού δεν υπάρχει τεχνική υποστήριξη.

Μέχρι φίδια είδαμε σε χώρους των Νοσοκομείων!!! 

Για το Γ.Ν. ΞΑΝΘΗΣ: 
Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. 

Δεν λειτουργεί ο Μαστογράφος (μια φορά την εβδομάδα) λόγω ελλείψεων προσωπικού. 

Από 75 ασθενείς που εξετάζονταν μειώθηκαν σε 15 προς όφελος των ιδιωτών. 

Ελλείψεις ειδικευμένων ιατρών. 

Ακάλυπτες οργανικές θέσεις ιατρών, 60%  στην Παθολογική, 40% στην Ορθοπεδική. 40% 
ακάλυπτες οι οργανικές θέσεις Νοσηλευτικού προσωπικού."

(σ.σ. και δεν αναφέρονται για τα Χειρουργεία, την καρδιολογική.....)

ThrakiToday.com

ThrakiToday.com

Από το Blogger.