GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΣΥΡΙΖΑ: χλιαρή και προσεκτική η ανακοίνωσή του, με το ΛΑΕ λάβρο κατά Χ.Α.

Με προσεκτικά διατυπωμένη την ανακοίνωση του, "ανάγκα και Θεοί πείθονται", ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια γενικόλογη και τυπική αναφορά γι...

Με προσεκτικά διατυπωμένη την ανακοίνωση του, "ανάγκα και Θεοί πείθονται", ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια γενικόλογη και τυπική αναφορά για την εκδήλωση της Χ.Α. το απόγευμα της Παρασκευής στην Ξάνθη. 

Για την ίδια εκδήλωση ανακοίνωση διένειμε και η ΛΑΕ και με σκληρή γλώσσα αναφέρεται στην Χ.Α. στην εκδήλωση του απογεύματος της Παρασκευής αλλά και τον παρεμβατικό λόγο που άρχισε να αρθρώνει στην Θράκη η Χ.Α. και ειδικότερα στον Μειονοτικό πληθυσμό, άλλωστε το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κοινοβουλευτικές κινήσεις της Χ.Α. σε σχέση με τα "μειονοτικά" αλλά και το "αγροτικό" θορυβούν σε τοπικό επίπεδο τον ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας να πληθαίνουν τα ερωτήματα που τίθενται, και να δυσκολεύουν οι όποιες απαντήσεις.

Τα κείμενα των δύο ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ είναι:

ΣΥΡΙΖΑ: "Η Εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής προσπαθεί για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες να σπείρει το μίσος και τον φασιστικό της λόγο στην Ξάνθη . Η πολυπολιτισμικότητα και η αρμονική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων είναι κεκτημένο ετών για τους πολίτες της Θράκης. Δεν θα επιτρέψουμε να δυναμιτιστεί από εγκληματίες , υπόδικους, νοσταλγούς του Φασισμού . 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης καταδικάζει τους απογόνους του φασισμού και του ναζισμού, τη φασιστική και εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και αυτούς που στην Ελλάδα και την Ευρώπη, σηκώθηκαν από τα πιο μελανά σημεία  της ιστορίας για να σπείρουν ξανά το μίσος, τη διχόνοια, τον φόβο στις ψυχές μας.

Οι Φασίστες της Χρυσής Αυγής και οργανωτές ταγμάτων εφόδου δεν έχουν καμία θέση στην Ξάνθη."

ΛΑΕ: " Η ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής καλεί για άλλη μια φορά τον κόσμο της Ξάνθης σε ρατσιστική εκδήλωση με θέμα το «Πομακικό ζήτημα», με επιδίωξη μάλιστα την ίδρυση πολιτικά ελεγχόμενου Αγροτοκτηνοτροφικού Σωματείου.

Γνωρίζουμε πολύ καλά το ρόλο της Χρυσής Αυγής. Είναι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, αυτοί που κάνουν πογκρόμ σε μετανάστες και που στοχοποιούν τις μειονότητες, που πάνε κόντρα στους αγώνες των εργαζόμενων. Τα παραδείγματα είναι αναρίθμητα τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και στην τοπική κοινωνία. Δεν προμηνύει τίποτε καλό η εκμετάλλευση της δυσμενούς οικονομικής θέσης -λόγω εφαρμογής των μνημονίων- των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας. Ιδιαίτερα των κατοίκων του ορεινού όγκου με τις θρησκευτικές και φυλετικές ιδιαιτερότητες.

Η απειλή της νομιμοποίησης της αντζέντας της Χρυσής Αυγής, όμως, δεν έρχεται από μόνη της. Οι μνημονικές πολιτικές των τελευταίων ετών τη θρέψανε και οδήγησαν στην αποδοχή της από ένα παραπλανημένο κομμάτι της κοινωνίας. Η ΕΕ διαδραματίζει ρόλο καταλύτη τόσο με τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλει όσο και με την όλο και πιο έντονη και έκδηλη πολιτική αυταρχικότητα και αντιδραστικότητα, μέχρι κινδύνου φασιστικοποίησής της. Είναι αυτή που συμμετέχει μαζί με το ΝΑΤΟ σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, είναι αυτή που στο εσωτερικό της έχει πλέον χαθεί κάθε δημοκρατικό δικαίωμα ως προηγούμενη κατάκτηση των αγώνων των λαών.

Η ελληνική κυβέρνηση σαφώς και έρχεται ως αντάξιος συνεχιστής των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων. Μετά την ψήφιση της συμφωνίας της ντροπής μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, που νομιμοποιεί την κράτηση των προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, καθιστά την Ελλάδα τη χώρα εκείνη που πρώτη κατέλυσε τη Συνθήκη της Γενεύης προχωρώντας σε μαζικές απελάσεις μεταναστών/ριών.

Η Χρυσή Αυγή στη ρατσιστική δυστοπία της περιόδου δε μένει αμέτοχη καθώς για άλλη μια φορά εξυπηρετεί τα σχέδια αποτροπής και καταστολής που απεργάζονται οι “από πάνω”.
Σε πείσμα αυτής της δυστοπίας, υπάρχει και ο δικός μας κόσμος, εκείνος που ξεδιπλώνεται στις πλατείες και στις γειτονιές. Ο κόσμος της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και της αυτοοργάνωσης. Ο κόσμος που γνωρίζει πολύ καλά το ρόλο της Χρυσής Αυγής. Που τους καταδεικνύει ως φασίστες και παλεύει ενάντιά τους.

Οφείλουμε να μην αφήσουμε απροστάτευτη την Ξάνθη από το φασιστικό αυτό μόρφωμα. Από την πλήρη εκκόλαψη του «αυγού του φιδιού». Να περιφρουρήσουμε την πόλη και να μη δίνουμε βήμα στους φασίστες να ξεδιπλώνουν τον ρατσιστικό και εθνικιστικό τους οχετό. Να ηγεμονεύσουν οι δικές μας αξίες.

Καλούμε τους αντιφασίστες/ριες, τους τοπικούς συλλόγους, τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, τα εργατικά σωματεία και γενικότερα όλους τους εργαζόμενους, τους επιστήμονες, τους επαγγελματίες – βιοτέχνες – εμπόρους, τους άνεργους, τη νέα γενιά σε αντιφασιστική συγκέντρωση, την Παρασκευή 8 Ιουλίου, στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης.

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι και στην Ξάνθη ανεπιθύμητοι!"