GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ποντιακό γλέντι και αναβίωση του Ποντιακού Γάμου στις Σάπες

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:30 ο Σύλλογος Ποντίων Σαπών "Τα Κασσιτερά", σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπώ...

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:30 ο Σύλλογος Ποντίων Σαπών "Τα Κασσιτερά", σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μαρωνείας-Σαπών, προσκαλεί τα μέλη και όλους τους φίλους του στην αναβίωση ποντιακού παραδοσιακού γάμου.

Το σημείο συγκέντρωσης, που θα πραγματοποιηθούν τα έθιμα, αλλά και η αφετηρία της γαμήλιας πομπής, ορίζεται ο κεντρικός δρόμος των Σαπών και συγκεκριμένα η συμβολή των οδών Παπαδήμα και Αγησιλάου (στο ύψος που τελειώνει το δημαρχείο-δρόμος του ΚΤΕΛ και ξεκινάει ο κεντρικός δρόμος-στον πρώην Μύλο). 

Η αναβίωση αυτή, θα αποτελεί ένα ταξίδι στον παραδοσιακό γάμο της Νικόπολης, και στηρίζεται αποκλειστικά σε μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής , που έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή της Νικόπολης. 

Θα ακολουθήσει η γαμήλια πομπή μέσα από τον κεντρικό δρόμο των Σαπών, η οποία θα καταλήξει στην εκκλησία Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και με την ολοκλήρωση των τελετουργικών του εθίμου, θα ακολουθήσει στο Δημοτικό Σχολείο των Σαπών ποντιακή παραδοσιακή συναυλία, με τον Στάθη Νικολαϊδη στο τραγούδι, Γιώργο Ατματζίδη στην λύρα και Κώστας Ζώη στο νταούλι. 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη! Σας περιμένουμε όλους να ταξιδέψετε μαζί μας στην Νικόπολη του Πόντου, μέσα από την αναβίωση του γάμου αυτού και κατόπιν να διασκεδάσατε με τους εκλεκτούς μας καλλιτέχνες.