GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


"ΟΧΙ στο Πραξικόπημα, ΝΑΙ στον Ισλαμοφασισμό!"

Σήμερα,(16/7) με αφορμή το οπερετικό πραξικόπημα στην Τουρκία, γίναμε πάλι μάρτυρες ενός απίθανου θεάτρου, όπου μια μερίδα μειονοτικών σ...

Σήμερα,(16/7) με αφορμή το οπερετικό πραξικόπημα στην Τουρκία, γίναμε πάλι μάρτυρες ενός απίθανου θεάτρου, όπου μια μερίδα μειονοτικών συντοπιτών μας "συμπαραστέκεται στην Μητέρα πατρίδα του".

Έτσι, μερικές δεκάδες άτομα πήγαν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους εκεί 8 φυγάδες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (και όχι για να τους λυντσάρουν), ενώ πάνω από 200 άνθρωποι βρέθηκαν αργότερα στο τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής για να εκφράσουν - αυθορμήτως, εννοείται! - την συμπαράστασή τους στον Ερντογάν. 

Βεβαίως μπορεί κανείς να προτιμά τον ισλαμοφασισμό από την στρατιωτική δικτατορία, η τουρκική δημοκρατική παλέτα δίνει διάφορες ...επιλογές, πολύ μακριά από την πραγματική δημοκρατία που βιώνει στην Ελλάδα*. Αλλά και η σύνολη τοπική κοινωνία μπορεί να θυμάται ποιοι λειτουργούν ως πράκτορες της γείτονος, πρωτοστατώντας σε κατά παραγγελίαν συγκεντρώσεις μίσους (πλησιάζει και η 24η Ιουλίου...). 

Και για να είμαστε δίκαιοι πρέπει να θυμόμαστε ότι κανένας από τους εν ενεργεία βουλευτές δεν παρέστη, όπως και κανένας δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής (με την εξαίρεση του γνωστού Ριντβάν). 

Ήταν πάντως παρόντες και στις δύο συγκεντρώσεις οι τουρκομουφτήδες, οι δύο σεσημασμένοι πρώην βουλευτές του ΠαΣοΚ, οι δήμαρχοι Μύκης και Αρριανών, οι κεφαλές του DEB, η συκοφάντης μας στα διεθνή φόρα, πρόσωπα δηλαδή απολύτως προβλέψιμα. 

Όσο για τον ρόλο του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, για άλλη μια φορά αποδείχθηκε εξόχως "εποικοδομητικός", το θέμα είναι "για ποιόν"!

Υπάρχει μία έκφραση "μπεσλεμέ", που σημαίνει στα τουρκικά "ταϊσμένος" . Άραγε πού μπορεί να κολλάει...

* Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατικής ηπιότητας, ώστε να μην παραδοθούν οι 8 αυτοί άνθρωποι στους κεφαλοκυνηγούς τους.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ - Παράταξη Πολιτών για τον Δήμο Κομοτηνής