GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Νέα τροπή στις κατηγορίες των 6 Τούρκων αξιωματικών & 2 υπαξ/κων(φωτο+video)

Νέα τροπή στις κατηγορίες των 8 Τούρκων αξιωματικών σημειώθηκε όταν η εισαγγελέας μετέτρεψε την κατηγορία για διατάραξη διεθνών σχέσεων ...

Νέα τροπή στις κατηγορίες των 8 Τούρκων αξιωματικών σημειώθηκε όταν η εισαγγελέας μετέτρεψε την κατηγορία για διατάραξη διεθνών σχέσεων στην υπόθεση των 8 που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη. 

Η εισαγγελέας στην οποία παρουσιάστηκαν το πρωί της Κυριακής και οι 8 αυτομολήσαντες Τούρκοι αξιωματικοί, απέρριψε την κατηγορία που θα διευκόλυνε την απόρριψη της αίτησης ασύλου που κατέθεσαν (διατάραξη διεθνών σχέσεων της χώρας) και τους απέδωσε κατηγορίες για παράνομη είσοδο στη χώρα,  παράνομη πτήση και ηθική αυτουργία για παράνομη πτήση για τους 7, και εκτέλεση παράνομης πτήσης από τον κυβερνήτη του ελικοπτέρου.  

Αύριο θα προσαχθούν κατά το πρόγραμμα στις 12 το μεσημέρι, για να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία ενώ παραμένουν υπό κράτηση.

Είναι άγνωστο αν θα απορριφθεί σύντομα η αίτηση ασύλου που κατέθεσαν καθώς η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη με βάση τις διεθνείς συνθήκες να ακολουθήσει τις διαδικασίες που προβλέπονται όταν κινδυνεύει η ζωή των αιτούντων πολιτικό άσυλο.

Άμεσα θα έχουν την επίσκεψη από την υπηρεσία Ασύλου από όπου θα περάσουν οι 8 την διαδικασία εξέτασης του αιτήματος τους. Εκτιμήσεις θέλουν την διαδικασία αυτή να διαρκέσει τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες. 

Πάντως οι 6 αξιωματικοί και οι 2 υπαξ/κοι εκδηλώνουν έντονα τον φόβο τους ότι αν τους επαναπροωθήσουν στην Τουρκία κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους όπως επίσης κινδυνεύει και η ζωή των οικογενειών τους, ενώ μέχρι στιγμής αναφέρουν διά των δικηγόρων τους ότι νοιώθουν ασφαλείς στην Ελλάδα.