GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σε Γερμανική δύναμη κατοχής μετατρέπεται η Frontex

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Σαμιακή Γνώμη», την Τετάρτη 8/6/2016  στην ενδοχώρα της Σάμου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κέ...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Σαμιακή Γνώμη», την Τετάρτη 8/6/2016  στην ενδοχώρα της Σάμου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κέρβελης, στη διασταύρωση Ποσειδωνίου-Παλαιοκάστρου, Γερμανοί αστυνομικοί με διακριτικά «POLIZEI» που δρουν στο νησί στο πλαίσιο της Frontex, έστησαν μπλόκο ακινητοποιώντας παρανόμως διερχόμενο όχημα Ι.Χ. και προέβησαν σε εξακρίβωση στοιχείων του οδηγού ο οποίος ήταν Έλληνας πολίτης.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η δημοσιογραφική έρευνα, αυτό αποτελεί το δεύτερο  επιβεβαιωμένο περιστατικό παράνομης δράσης από το προσωπικό της Frontex αφού υπάρχει αναφορά και για αντίστοιχο περιστατικό ελέγχου ταυτότητας Έλληνα πολίτη το καλοκαίρι του 2015.

Αυτό δυστυχώς δεν πρέπει να μας εντυπωσιάζει. Όπως είχα προειδοποιήσει ήδη από τον περασμένο Δεκέμβρη μέσα από τις στήλες της Κυριακάτικης Kontranews (13/12/2015, σελ. 7), «εν μέσω κρίσης και μνημονίων, οι δανειστές επιχειρούν με δόλια σχέδια να ανοίξουν ζητήματα φύλαξης των Ελληνικών συνόρων από κατασταλτικούς μηχανισμούς της Ε.Ε. Θεωρώντας την Ελλάδα οικονομική τους αποικία, απεργάζονται καιρό τώρα σχέδιο ελέγχου των συνόρων μας με δυνάμεις καταστολής, που θα αναπτυχθούν με την πρόφαση των προσφυγικών ροών».

Το κοινό Γαλλογερμανικό αίτημα έφερε τότε τον μανδύα της δήθεν αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών που δεχόταν  η Ελλάδα και ήταν - δίολου τυχαία - διατυπωμένο από τους ισχυρούς πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι ώστε να μην μπορεί εύκολα να αποκρουστεί. 

Μάλιστα σε άρθρο μας στην Κυριακάτικη Kontranews στις 18/10/2015 είχαμε επισημάνει ότι το δίδυμο Μέρκελ – Γιούνκερ επιχειρεί ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σχέδιο, που μπορεί εύκολα να ανοίξει ζήτημα αμφισβήτησης των συνόρων μας και τόνισα πως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν θα τα εκχωρήσουμε ούτε στους Τούρκους, ούτε στους Γερμανούς, ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Αντιλαμβανόμενος αυτήν την εξέλιξη λοιπόν, είχα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Frontex. Με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις - εντός κι εκτός Ευρωβουλής - αποκάλυψα και κατήγγειλα ότι οι ξένοι τοκογλύφοι δανειστές επιχειρούν να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο, ακόμη και με δυνάμεις καταστολής, και να υπονομεύσουν συνολικά τη γεωπολιτική σημασία της χώρας, προτάσσοντας φθηνά επιχειρήματα. 

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 2 Δεκεμβρίου 2015, είχα αντικρούσει τόσο τα ψεύτικα επιχειρήματα του Γερμανού προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, που επικαλούνταν την δήθεν αποτελεσματικότητα για να στείλει στην Ελλάδα «γερμανικές δυνάμεις καταστολής τύπου στρατοχωροφυλακής όπως είναι οι συνοριοφύλακες της Βαυαρίας» (Κυριακάτικη Kontranews, 18/10/2015), όσο και των υπόλοιπων, όπως του Γκυ Φέρχοφστατ που δήλωνε με νόημα πως δήθεν δεν υπάρχουν ελληνικά, αλλά ευρωπαϊκά σύνορα!!!! 

Δυστυχώς όμως η φτωχοποιημένη Ελλάδα οδηγήθηκε σε μία άνευ προηγουμένου κατάσταση  καθώς ακόμη και στα ύψιστα Εθνικά θέματα, όπως αυτό της φύλαξης των συνόρων και της Εθνικής Ανεξαρτησίας, οι μνημονιακές δυνάμεις παρέδωσαν την κυριαρχία στην τρόικα και στους δανειστές.

Επιπλέον με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ για την δήθεν ανάσχεση των προσφυγικών ροών, το Βερολίνο με εύσχημο τρόπο δρομολόγησε τη γερμανική ναυτική επικυριαρχία στο Αιγαίο ενισχύοντας έτσι καθοριστικά την γνωστή πολιτική των κανονιοφόρων που καταγγείλαμε όχι μόνο στις 17 Φεβρουαρίου 2016 σε συνέντευξή μας στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89 αλλά και παλαιότερα με σχετική μας Ερώτηση στην Ευρωβουλή στις 7/5/2015 αλλά και αρθρογραφία  (Κυριακάτικη Kontranews 10/5/2015 σελ. 4).  

Όπως είχα δηλώσει και στην εκπομπή του Σπύρου Μάλλη στην τηλεόραση του Σκάι στις 5 Δεκεμβρίου 2015 αυτό που φοβούνται οι δανειστές είναι ότι αργά ή γρήγορα ο Ελληνικός λαός θα αμφισβητήσει την παρουσία της τρόικας και θα πετάξει έξω τους δανειστές γι΄ αυτό «θέλουν να φέρουν συνοριοφύλακες, επειδή εμείς αμφισβητούμε την παρουσία της τρόικας και θέλουν να έχουν εδώ δυνάμεις καταστολής».

Όμως το σχέδιο ήταν στην πραγματικότητα πολύ παλιότερο και το έχουμε ήδη αποκαλύψει από το 2011, όταν στις διαδηλώσεις κατά του Μνημονίου που γίνονταν στην πλατεία Συντάγματος, χρησιμοποιήθηκαν, σύμφωνα με καταγγελίες διαδηλωτών, και δυνάμεις καταστολής από την Τσεχία (Κυριακάτικη Kontranews, 13/12/2015). 

Επιπλέον σε ομιλία μου στη Σάμο στις 11/3/2016 είχα αποκαλύψει για άλλη μια φορά τα ύποπτα σχέδια των δανειστών να αυξήσουν την παρουσία των δυνάμεων της Frontex στα νησιά του Αιγαίου μεταξύ των οποίων και στη Σάμο όπου είχαν καταπλεύσει και δύο σκάφη της Γερμανικής Ακτοφυλακής.

Η δραστηριότητα των δήθεν συνοριοφυλάκων Γερμανών αστυνομικών στην Σάμο και αλλού επιχειρεί να συμβάλλει στην τρομοκράτηση και στον εκφοβισμό των Ελλήνων πολιτών. Η επιχείρηση στοχεύει στο να εσωτερικεύσει και να καταστήσει αυτονόητη για τους ίδιους τους πολίτες της την μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία. 

Το τελευταίο περιστατικό με το μπλόκο των Γερμανών αστυνομικών στην Κέρβελη της Σάμου-- το οποίο προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων όχι μόνο στο νησί αλλά και σε ολόκληρη της Ελλάδα-- αποτελεί πρόβα τζενεράλε για το τι μέλλει να ακολουθήσει σε λίγους μήνες όταν και θα έχει δημιουργηθεί η νέα Frontex η οποία θα έχει αποκτήσει και νέες αρμοδιότητας αυτοτελούς δράσης για την δήθεν φύλαξη των Ελληνικών συνόρων.

Γι΄ αυτό και χρειάζεται άμεση αντίδραση όλων μας στις εν λόγω παράνομες ενέργειες των δυνάμεων της Frontex. Στο πλαίσιο αυτό  την περασμένη Τρίτη 14 Ιουνίου κατέθεσα σχετική Γραπτή Ερώτηση στην Ευρωβουλή όπου καταγγέλλω  την εν λόγω παράνομη δράση των Γερμανών  αστυνομικών της δύναμης της Frontex στη Σάμο μια και πράξεις που έχουν σχέση με την άσκηση δημόσιας εξουσίας για την προστασία της δημόσιας τάξης και της εσωτερικής ασφάλειας, όπως είναι ο έλεγχος και η εξακρίβωση στοιχείων Ελλήνων πολιτών, ασκείται αποκλειστικά από την Ελληνική Αστυνομία. Επιπλέον θέτω και την Κομισιόν προ των ευθυνών της.

Όμως την καθοριστική απάντηση στα γερμανικά μπλόκα και τις προκλήσεις θα την δώσει ο Ελληνικός λαός που δεν  πρόκειται να ανεχθεί ελέγχους από  ένστολους Γερμανούς και άλλες παράνομες δυνάμεις καταστολής της τρόικας και των δανειστών. 

Γι΄ αυτό το λόγο θα πετάξει έξω από την Πατρίδα μας την τρόικα, τους δανειστές και  την  γερμανοκρατούμενη Frontex που αποτελεί το δεκανίκι τους. Δεν εκχωρούμε σπιθαμή Ελληνικού εδάφους σε ξένες δυνάμεις καταστολής.»

* Νότης Μαριάς, Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Θεσμών Ε.Ε. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.