GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στη Θράκη, πολιτικά παιχνίδια στο όνομα της ... ψηφοθηρίας (φωτο)

Από καιρό ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις για την εκ νέου κατάρτιση των ψηφοδελτίων των κομμάτων στην Θράκη. Αιχμή του δόρατος οι μειονοτικοί...


Από καιρό ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις για την εκ νέου κατάρτιση των ψηφοδελτίων των κομμάτων στην Θράκη. Αιχμή του δόρατος οι μειονοτικοί ψήφοι και πως αυτοί θα "λειτουργήσουν" στις επερχόμενες εκλογές. οποτεδήποτε αυτές γίνουν.

Η ένταση των συζητήσεων έχει, πια, αρμονική πρόοδο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βλέπει και να καταγράφει έντονα πτωτική τάση στην προτίμηση των ψηφοφόρων του μουσουλμάνων, ασχέτως αν τα μηνύματα που αναπέμπουν οι τρείς μειονοτικοί Βουλευτές προς το κόμμα και τον κοινωνικό τους περίγυρο είναι η ...ψυχραιμία ! ! !

Αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα επικοινωνίας με το σύνολο του εκλογικού σώματος ειδικότερα στις ορεινές περιοχές. Κτηνοτρόφοι και αγρότες της Ξάνθης και Κομοτηνής, ο κύριος κορμός των μειονοτικών ψήφων, σ' ένα μεγάλο ποσοστό τους, όχι μόνο δεν τρέχουν να ακούσουν τους Μειονοτικούς Βουλευτές τους αλλά σε πολλές περιοχές τους έχουν διαμηνύσει ότι τους
θεωρούν ανεπιθύμητους και σε κάποιε των περιπτώσεων να πέφτουν και οι ...."ψιλές".

Το προεκλογικό παζάρι των κομμάτων έχει προ πολλού ξεκινήσει με τους "ειδήμονες" του κάθε κόμματος να τρέχουν κυριολεκτικά να "κλείσουν" το "καλό" και "μεγάλο" όνομα που θα φέρει ψήφους στο κόμμα τους και εν πολλοίς θα κάνει και την διαφορά στην τελική καταμέτρηση των ψήφων.

Απ' ότι φαίνεται δύσκολα θα αλλάξει η ονοματολογία στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ με τους τρεις (ένας στην Ξάνθη και δύο στην Ροδόπη) να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα για την εκ νέου συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια. Το πια θα είναι εν τέλη η επιτυχία και αν επαναληφθεί το "θαύμα" που δεν ήταν και πολύ θαύμα στην ανάδειξη μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ τριών βουλευτών, αυτό μόνο η ΝΔ δεν θα μπορούσε να προβλέψει και οι λόγοι πολλοί όσοι και οι "ειδικοί" της ΝΔ στην μειονότητα.

Το ΠΟΤΑΜΙ, με το πολιτικό παιδί της ΝΔ, αξιώνετε να δει Βουλευτή στην Ροδόπη τον Ιλχαν Αχμέτ, με τον πολιτικό του μέντορα Ευριπίδη Στυλιανίδη να τον παρακολουθεί από την....εξέδρα.
Και εδώ γίνετε ο ...κακός χαμός ! ! !

Αφού ανακάλυψαν στην ΝΔ ότι οι επαφές, συζητήσεις, ζυμώσεις, "επικοινωνίες" της πάλαι ποτέ ισχυρής Υπουργού Εξωτερικών κας Ντόρας Μπακογιάννη όχι μόνο δεν απέδωσαν πολιτικούς-ψηφοθηρικούς καρπούς, αλλά απεναντίας απομάκρυνε και πολλούς παραδοσιακούς ψηφοφόρους από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, την σκυτάλη από καιρού ανέλαβε ο Δημήτρης Σταμάτης για να "πείσει ονόματα" από την μειονότητα να ενταχθούν σ' αυτήν. Νωπές οι ατυχείς επιλογές του πρόσφατου και απώτερου παρελθόντος

Ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ θήτευσε στην Α.Μ. και Θ. ως Γεν. Γραμματέας της και μάλιστα στο τέλος της διοικητικής του θητείας είχε και μια πολιτική κόντρα με το επίσημο πρόσωπο της Τουρκικής πολιτικής στην Θράκη. Τα εγκαίνια της Αγροτικής Τράπεζας της Τουρκίας (Ziraat Bank) στην Κομοτηνή.

Ο κος Σταμάτης στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου της ΝΔ, ακόμη από την εποχή  ΠΟΛ.Α. και μετέπειτα σε υπουργικές θέσεις όσο η ΝΔ συγκυβερνούσε ανέλαβε το "χαρτοφυλάκιο Μειονότητα στην Θράκη" από μέρους της ΝΔ.

Βήμα πρώτο να επανακάμψει στην ΝΔ ο κος Ιλχάν Αχμέτ, τον οποίο πολιορκεί από μηνών η ΝΔ με την σιωπηρή ανοχή του ΠΟΤΑΜΙου και του κου Θεοδωράκη. Καμιά αντίδραση έως τώρα από αυτή την μεριά, γιατί "ο κόσμος τόχει τούμπανο..." και κάποιοι μάλλον, ...κρυφό καμάρι.

Δεν είναι τυχαίες οι "βόλτες Σταμάτη" στην Θράκη που με κάθε ευκαιρία και για το "ξεκάρφωμα" εμφανίζετε ... ανά τας οδούς και τας ρίμας της, με τελευταία ευκαιρία τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΔ στην Ξάνθη (άντε να στεριώσουν κάπου κι αυτοί) και τις δηλώσεις ότι θα εκπροσωπεί στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης τους ΝΔκρατες γιατί δεν έχουν εκλέξει βουλευτή...(καλά ο κος Αλ. Κοντός στην Ξάνθη και ο κος Ευρ. Στυλιανίδης στην Ροδόπη ; ; ;) θα συνεπικουρούν, μάλλον. Ο κος Δημοσχάκης Βουλευτής Έβρου, δεν κρίθηκε επαρκής, μάλλον
.
Εν τέλη το να θέλει ένα κόμμα να εντάξει στα ψηφοδέλτιά του το όποιο πολιτικό πρόσωπο είναι θεμιτό. ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΕΣ είναι αυτές που την "ανάγκη ποιούν Φιλοτιμία" και εν προκειμένω με διαμεσολαβητή (γέφυρα και ΟΧΙ ΜΟΝΟ) τον γνωστό μειονοτικό εκδότη της, όποτε εκδίδετε (Φωνή της Θράκης), κ. Αμπτουλχαλήμ Ντεντέ, μεταξύ του προσώπου που αποτελεί συνισταμένη πολλών πολιτικών εκτός Ελληνικών Συνόρων και ψευτομουφτή Ξάνθης (σχτ. φωτο αγκαλιά στο γραφείο του δευτέρου) Αχμέτ Μετέ, του κ Ιλχαν Αχμετ και Δημήτρη Σταμάτη (σχετ. φωτο στην Βουλή) μόνο ηρεμία και ομαλότητα δεν προβλέπετε.

Πολλά τα ερωτηματικά, με ακόμη περισσότερες τις επιφυλάξεις με την νεότερη πολιτική ιστορία της Θράκης να καταγράφει άστοχες και ευκαιριακές επιλογές που μόνο Εθνικά Επιζήμιες θα μπορούσαν να προσμετρηθούν.

Αλήθεια σε ποια περιφέρεια θα πολιτευθεί ο κος Ευριπίδης Στυλιανίδης; Πληροφορίες τον θέλουν, με σύμφωνη γνώμη Καραμανλή να ψάχνει πολιτική στέγη στην ...Θεσσαλονίκη