GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στον δήμο Τοπείρου

Με επιτυχία υλοποιήθηκε μέρος του προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και διάδρασης του Δήμου Τοπείρου, σε συνεργασία με την Κ...

Με επιτυχία υλοποιήθηκε μέρος του προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και διάδρασης του Δήμου Τοπείρου, σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΟΞΥΓΟΝΟ» (Ο2 ΚΟΙΝΣΕΠ),για τους μαθητές και δασκάλους των δημοτικών σχολείων Ευλάλου, Τοξοτών, Μέλισσας και Αβάτου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου και με τίτλο «Περιβάλλον σημαίνει …ο κόσμος γύρω μου!»

Οι μαθητές, με την βασική γνώση που ήδη έχουν για την αξία της περιβαλλοντικής προστασίας, κατανόησαν με συμμετοχικό, διδακτικό και διασκεδαστικό τρόπο τον αντίκτυπο που έχει στην ποιότητα της καθημερινότητάς μας η επιλογή να διατηρούμε το περιβάλλον καθαρό, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. 

Το πρόγραμμα περιελάμβανε μεταξύ άλλων παιχνίδι των παιδιών με τους δασκάλους, τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, αρχικά σε τεχνιέντως μη καθαρό περιβάλλον (διάσπαρτες πλαστικές σακούλες και χάρτινες συσκευασίες) και στη συνέχεια σε καθαρό περιβάλλον προκειμένου να γίνουν αντιληπτά τα σημαντικά οφέλη της διαβίωσης σε αυτό.

Η δράση ολοκληρώθηκε με συμβολική δενδροφύτευση στον προαύλιο χώρο κάθε σχολείου, ώστε η εικόνα του δικού τους δένδρου να αναβιώνει την όμορφη διαδραστική αυτή εμπειρία.
Οι προγραμματισμένες βιωματικές δράσεις στα σχολεία Ηλιόπετρας και Δεκάρχου αναβάλλονται για την Πέμπτη 9 Ιουνίου και Παρασκευή 10 Ιουνίου, αντίστοιχα, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν σήμερα στην περιοχή. 

Εξαιτίας, επίσης, των αβέβαιων καιρικών συνθηκών και τις επόμενες ημέρες, η συντονισμένη μετακίνηση μαθητών και κηδεμόνων, δασκάλων για τον συμβολικό καθαρισμό της παραλίας Μαγγάνων την Κυριακή 5 Ιουνίου αναβάλλεται για ημέρα που θα επιτρέπει την επιτυχή υλοποίηση της δράσης. 

Με την ολοκλήρωση αυτού του πρώτου μέρους, ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου ευχαριστώντας τα παιδιά και τους δασκάλους για την συμμετοχή τους, δήλωσε:«με την ενέργειά μας αυτή επιβεβαιώθηκε η πεποίθησή μας πως τα παιδιά μας διαθέτουν όλα τα απαραίτητα αντανακλαστικά που πρέπει να έχει ένας ενεργός πολίτης για την προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο είναι όλος ο κόσμος γύρω μας, και αντιδρούν πάντα θετικά σε κάθε πρωτοβουλία που τους δίνει το δικαίωμα στον λόγο και στην κοινωνική έκφραση και συμμετοχή».