GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Άμεση προστασία και αποζημίωση των πληγέντων από την καταστροφή στα χωριά της Ξάνθης (φωτο)

Η Λαϊκή Ενότητα Ν. Ξάνθης, συμπαρίσταται τους κατοίκους της Γενισέας, του Κουτσού και άλλων χωριών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, των οποίων οι γ...


Η Λαϊκή Ενότητα Ν. Ξάνθης, συμπαρίσταται τους κατοίκους της Γενισέας, του Κουτσού και άλλων χωριών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, των οποίων οι γεωργικές καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες, αποθήκες και σπιτικές περιουσίες υπέστησαν καταστροφές το απόγευμα της Τρίτης, 14 Ιουνίου 2016, από την άνευ προηγουμένου καταιγίδα, με βροχόπτωση και χαλάζι, που συνοδεύτηκε και από δυνατό ανεμοστρόβιλο.

Από την πρωτοφανή καταστροφή που έπληξε και τμήμα του οικισμού, δεν γλύτωσε και το νεκροταφείο του χωριού και υπάρχει ανάγκη ολοκλήρωσης των άμεσων επισκευαστικών και κατασκευαστικών παρεμβάσεων. Στο εξής απαιτείται μεγαλύτερη μέριμνα από πλευράς του Δήμου Αβδήρων για το κλάδεμα των δέντρων και τη συντήρηση του κιοσκιού του Δημοτικού Νεκροταφείου, οι τάφοι του οποίου καταπλακώθηκαν και άνοιξαν από τα δένδρα που έπεσαν.

Οι επισκέψεις των Αυτοδιοικητικών και των κλιμακίων της Περιφέρειας και του Δήμου που προέβησαν στις αντίστοιχες καταγραφές είναι σκόπιμο να συνοδευτούν από άμεσες ενέργειες αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ, προς τον οποίο είναι επείγουσα ανάγκη να απευθυνθούν και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης που βρίσκονται στην Αθήνα για την εξεύρεση κονδυλίων. Δεν είναι απαραίτητο να έρθουν στην Ξάνθη πριν προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες.

Η τεχνολογία επιτρέπει την άμεση λήψη φωτογραφιών και το σχηματισμό αντίληψης από τις βιβλικές καταστροφές, όσο και την άμεση παραλαβή των καταγραφών που πραγματοποιήθηκαν από τα κλιμάκια της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού. Μένει να υπολογιστούν τα κόστη και να εξευρεθούν τα έκτακτα κονδύλια, για να αποζημιωθούν και να αποκατασταθούν οι συμπατριώτες μας που έπαθαν τις ζημιές, χωρίς τις χρονοβόρες διαδικασίες τη αποζημίωσης.

Στη δύσκολη θέση που βρίσκονται οι πληγέντες κάτοικοι των χωριών είναι σκόπιμο να υπάρξει κρατική μέριμνα και άμεση ενίσχυσή τους. Οι καταστροφές σε αρκετές περιπτώσεις ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ, ενώ λόγω της τεχνητά παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, είναι αντιμέτωποι με ανεξόφλητες οφειλές προς το κράτος και τις τράπεζες. Αποτελεί αδήριτη ανάγκη η εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των πληγέντων και η άμεση αποκατάσταση όσων έχουν μείνει άστεγοι.
Για το Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ