GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προσοχή στα κουνούπια και σκνίπες

Οι ασθένειες που μεταδίδονται με κουνούπια και σκνίπες αναμένεται να παρουσιάζουν ιδιαίτερη έξαρση κατά το Καλοκαίρι.  Αυτό συνδέετα...

Οι ασθένειες που μεταδίδονται με κουνούπια και σκνίπες αναμένεται να παρουσιάζουν ιδιαίτερη έξαρση κατά το Καλοκαίρι. 

Αυτό συνδέεται  κύρια με:

• Την αλλαγή του οικοσυστήματος, την αύξηση των θερμοκρασιών και την εμφάνιση κουνουπιών που υπό φυσιολογικές συνθήκες απαντώνται σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές.

• Την αυξημένη μετανάστευση ανθρώπων φορέων ασυνήθιστων ασθενειών που ενδημούν στις χώρες τους και τη μετάδοσή τους σε γηγενείς πληθυσμούς.

Τα πιο σοβαρά νοσήματα που μεταδίδονται με σκνίπες ή κουνούπια είναι ο ιός ζίκα, η εγκεφαλίτιδα του Νείλου, το κάλα αζάρ, ο δάγκειος πυρετός και η ελονοσία. Σημαντικά μέτρα πρόληψης είναι η αποφυγή χώρων με λιμνάζοντα ύδατα, το δραστικό κούρεμα του γκαζόν, η χρήση ανεμιστήρων ή κλιματιστικών που μειώνουν την δραστηριότητα των κουνουπιών, η χρησιμοποίηση σήτας στο σπίτι, η χρήση ρούχων και παπουτσιών που σκεπάζουν το σώμα κατά την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους. 

Συνιστώνται κατάλληλα ειδικά εντομοαπωθητικά σκευάσματα για το εκτεθειμένο κατά τους απογευματινούς και βραδινούς περιπάτους.