GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αίτηση για το άρθρο 99 από την Μαρινόπουλος

Αίτηση για το Άρθρο 99 υπέβαλλε η  Μαρινόπουλος ΑΕ , η οποία συζητείται το μεσημέρι της Τρίτης στο Πρωτοδικείο. Από το περιβάλλον της ετ...

Αίτηση για το Άρθρο 99 υπέβαλλε η Μαρινόπουλος ΑΕ, η οποία συζητείται το μεσημέρι της Τρίτης στο Πρωτοδικείο. Από το περιβάλλον της εταιρείας τονίζεται πως πρόκειται για την μοναδική επιλογή που είχε η αλυσίδα προκειμένου να διασφαλίσει την λειτουργία της σαν βιώσιμη οικονομική μονάδα και να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας αλλά και οι οφειλές προς τους προμηθευτές. 
Ακόμη οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 αποτελεί το πρώτο βήμα για την σταδιακή μετάβαση σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για μια συνολική και μακροπρόθεσμη λύση

Η αγορά θεωρούσε σχεδόν βέβαιη την συγκεκριμένη εξέλιξη καθώς οι πιέσεις που ασκούνται στην αλυσίδα είναι ασφυκτικές ενώ το deal με τον Σκλαβενίτη έχει μπει «στον πάγο» μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες. Όπως άλλωστε σημείωνε η Μαρινόπουλος σε σχετική ανακοίνωση της την προηγούμενη εβδομάδα «βρίσκεται εν μέσω του απαιτητικού και χρονοβόρου εγχειρήματος που στοχεύει στην επάνοδο της λειτουργίας της εταιρείας στην κανονικότητα, το συντομότερο δυνατόν» 
Επίσης, αναφέρει πως παραμένει «σε συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες μας, για την ανάπτυξη ενός συνολικού στρατηγικού πλάνου που θα επιτρέπει στην εταιρεία όχι μόνο να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει αλλά και να θέσει τις βάσεις για την ανάπτυξη μιας μακροπρόθεσμα βιώσιμης λύσης». 
Τέλος, στην ανακοίνωση υπογραμμιζόταν πως «αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες παραμένουν η διασφάλιση των εργαζομένων μας, οι σχέσεις με τους προμηθευτές μας και το χτίσιμο της εμπιστοσύνης με το καταναλωτικό κοινό, που μας στηρίζει σε μια πορεία 54  ετών».

Όσον αφορά την συνέχεια, ο όμιλος Σκλαβενίτης φέρεται να έχει γίνει αποδέκτης πρότασης για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στην Μαρινόπουλος, ενώ όπως έχει αναφέρει το RetailToday υπάρχει και αμερικάνικο fund που διαχειρίζεται Αμοιβαία Κεφάλια,  το οποίο έχει δείξει ενεργό ενδιαφέρον.