GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Ο ΧΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ» 5ο Αντάμωμα Ελληνικών Παραδόσεων

«όσο ο χορός γυρίζει, ο κύκλος μεγαλώνει» Οι Ελληνικές παραδόσεις θα συναντηθούν για 5η φορά στην Έδεσσα. Το ραντεβού δόθηκε για τις 11 Ι...

«όσο ο χορός γυρίζει, ο κύκλος μεγαλώνει»

Οι Ελληνικές παραδόσεις θα συναντηθούν για 5η φορά στην Έδεσσα. Το ραντεβού δόθηκε για τις 11 Ιουνίου 2016, ημέρα Σάββατο και οι προετοιμασίες μπαίνουν στην τελική ευθεία.

Για 5η συνεχή χρονιά, η μεγαλειώδης εκδήλωση που έγινε πλέον θεσμός  για την πόλη μας, θα δώσει ζωή, μέσα από την παράδοση, σε όλες τις γειτονιές της Έδεσσας. Τα χρώματα και οι μουσικές που αρωματίζουν την Ελλάδα μας, απ άκρη σ’ άκρη, θα την ενώσουν πάνω στο πράσινο χορτάρι του γηπέδου, στην καρδιά της πόλης. Από την Μακεδονία μέχρι την Κρήτη, από τη Μικρά Ασία μέχρι τη Θράκη και από τον Πόντο μέχρι την Ήπειρο, η Ελλάδα αντιστέκεται και κρατάει την παράδοση, που θα ζωντανέψει για μια ακόμη φορά στην Έδεσσα.

Εκατό φιλοξενούμενοι σύλλογοι με 2000 περίπου χορευτές απ όλη την Ελλάδα, θα πλημμυρίσουν τους δρόμους της πόλης και θα γνωρίσουν της ομορφιές της.

Η έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει ταυτόχρονα, στις 5 το απόγευμα, από διάφορα σημεία της πόλης και με τις παραδόσεις της χώρας μας να καλύπτουν τις διαδρομές, και να καταλήγουν στο γήπεδο, όπου θα κορυφωθεί με την συνύπαρξη των Ελληνικών παραδόσεων στον ίδιο χώρο πλημμυρίζοντας με νιάτα, ομορφιές, χρώματα, μουσικές, χαρές και διάθεση για ζωή το γρασίδι του σταδίου.

Οι 6 διαδρομές μέσα στην πόλη θα καλυφθούν από 3 μεγάλους μπουφέδες φιλοξενίας, τους οποίους ανέλαβαν οργανωμένες ομάδες και σύλλογοι της πόλης μας, προσφέροντας με χαρά τη συμβολή τους στην οργάνωση της φιλοξενίας των καλεσμένων μας.

Ο στόχος μεγάλος! Όμως μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα, εάν όλοι μαζί αποφασίσουμε να προσφέρουμε οτιδήποτε μπορεί ο καθένας μας, έτσι ώστε να αποδείξουμε την Εδεσσαϊκή φιλοξενία και να μην αφήσουμε ούτε έναν καλεσμένο μας, να μη φύγει ευχαριστημένος και με τις καλύτερες εντυπώσεις από την πόλη μας. Η οργανωτική επιτροπή, λοιπόν, καλεί όλους τους κατοίκους της πόλης μας, να κινητοποιηθούν για την επίτευξη του μεγάλου στόχου! Καλεί τις νοικοκυρές να προσφέρουν οτιδήποτε μπορεί η κάθε μια για τον εμπλουτισμό των μπουφέδων. Για να αποδείξουμε για ακόμα μια φορά ότι όλοι μαζί, μπορούμε!

Η συνδιοργάνωση ανήκει στους Συλλόγους της πόλης: Φιλοπρόοδος Μ. Αλέξανδρος, Ποντίων «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», Μικρασιατών «η Μπίγα», Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού και Κρητών ο «Ψηλορείτης».

Εκτός από την πολιτισμική διάσταση της εκδήλωσης, και φέτος, οι διοργανωτές κράτησαν τον φιλανθρωπικό της χαρακτήρα και τα καθαρά έσοδά της, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη και τον Μητροπολίτη κ.κ. Ιωήλ, θα ενισχύσουν φορείς της πόλης μας που έχουν άμεση ανάγκη, όπως το γηροκομείο και το συσσίτιο. Έτσι,  στο χώρο θα υπάρχουν κουμπαράδες ούτως ώστε, όποιος επιθυμεί, να προσφέρει, ό,τι έχει ευχαρίστηση, για την πραγματοποίηση αυτού του σκοπού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ