GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τον πυροβόλησαν οι τούρκοι αλλά σώθηκε 16χρονος στον Έβρο

Απίστευτο αλλά όχι πρωτοφανές. Τούρκοι ψαράδες πυροβολούν πισώπλατα δυο νεαρούς πρόσφυγες. Πέρασαν στην Λέσβο τον Μάρτιο του 2016 δια...

Απίστευτο αλλά όχι πρωτοφανές. Τούρκοι ψαράδες πυροβολούν πισώπλατα δυο νεαρούς πρόσφυγες.

Πέρασαν στην Λέσβο τον Μάρτιο του 2016 διασχίζοντας το φουρτουνιασμένο Αιγαίο, και αφού περιπλανήθηκαν στο Ελληνικό έδαφος θέλησαν να ακολουθήσουν αντίστροφα τον δρόμο της επιστροφής περνώντας τον Έβρο προς την Τουρκία με πλαστική βάρκα.

Ο λόγος για ένα 16χρονο Σύριο με τον 20χρονο φίλο και συνοδοιπόρο του που εφοδιασμένοι με Άδεια Νομίμου Παραμονής στην Ελλάδα, και με μια πλαστική βάρκα και την ανάλογη συσκευή φουσκώματος της (βρέθηκαν στον τόπο του συμβάντος), προσπάθησαν ξημερώματα να περάσουν στην Τουρκία διασχίζοντας την κύρια κοίτη του Έβρου.

Επέλεξαν γι' αυτόν τους του εγχείρημα την περιοχή του Διδυμότειχου και συγκεκριμένα  στο ύψος της Νότιας εισόδου προς την περιοχή του οικισμού των Ψαθάδων.

Στα μέσα του ποταμού οι δυο νεαροί Σύριοι έγιναν αντιληπτοί από τούρκους ψαράδες που δεν δίστασαν να σηκώσουν τα κυνηγητικά τους όπλα και να πυροβολήσουν πισώπλατα του επιβάτες της μικρής πλαστικής βάρκας.

Τα σκάγια βρήκαν τον 16χρονο στην πλάτη αλλά στάθηκε τυχερός λόγω της απόστασης και των ρούχων που φορούσε ο μικρός και ταλαίπωρος Σύριος. Δεν του προξένησαν σοβαρές ζημιές στο σώμα του παρά μόνο επιπόλαια τραύματα κατά τους θεράποντες γιατρούς

Από τους πυροβολισμούς κινήθηκαν προς την περιοχή περίπολος των συνοριοφυλάκων που "μάζεψαν" τον τραυματισμένο Σύριο και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Η υγεία του νεαρού πρόσφυγα δεν διατρέχει κίνδυνο. Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους όπου και παρακολουθείται η πορεία της υγείας του.