GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



“Όχι στην κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.”

Την πλήρη αντίθεσή του στην επικειμένη κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες εξέφρασε σε συνέντευξή του στον παγκόσμιας εμβέλεια...

Την πλήρη αντίθεσή του στην επικειμένη κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες εξέφρασε σε συνέντευξή του στον παγκόσμιας εμβέλειας γνωστό τηλεοπτικό σταθμό Russia Today ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής η κατάργηση της βίζας θα δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες Τούρκους πολίτες να κυκλοφορούν επί τρίμηνο ελεύθερα και χωρίς κανένα περιορισμό στις χώρες της Ε.Ε.

Και όλα αυτά σε μια φάση που η Τουρκία εντείνει την επιθετική της πολιτική κατά της Ελλάδας, με συνεχείς παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο.

Η ελεύθερη κυκλοφορία Τούρκων στα νησιά του Αιγαίου και στην ηπειρωτική Ελλάδα συνιστά κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της Πατρίδας μου είπε ο Νότης Μαριάς, και συνέχισε ότι θα καταψηφίσει τη σχετική πρόταση της Κομισιόν όταν έρθει για ψήφιση στην Ευρωβουλή. 

Ο Νότης Μαριάς στη συνέντευξή του επισήμανε επίσης τους κινδύνους και για την ασφάλεια της Ευρώπης που θα έχει η επικείμενη κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους, δεδομένων των στενών σχέσεων που διατηρεί το βαθύ κράτος της Τουρκίας με τους τζιχαντιστές του ISIS οι οποίοι θα μπορούν να προμηθεύονται τουρκικά διαβατήρια και να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στην Ευρώπη.

Καθώς μάλιστα ο Νότης Μαριάς μιλούσε σε Ρωσικό Μέσο Ενημέρωσης είχε την ευκαιρία για άλλη μια φορά να επισημάνει ότι επανειλημμένα έχει ζητήσει την κατάργηση της βίζας για τους Ρώσους πολίτες προκειμένου αυτοί να μπορούν απρόσκοπτα να επισκέπτονται την Πατρίδα μας ως τουρίστες αλλά και για επαγγελματικούς λόγους ενισχύοντας έτσι την εθνική μας οικονομία.