Widget by:Blogger Tips
PRESS ROOM
recent

Η ΠΟΑΣΥ “ξέχασε” την Ξάνθη, με Γ.Γ. της από την Ξάνθη. Γιατί;

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει εμπόδια στη γνώση και στην εκπαίδευση των αστυνομικών»

Με τον τίτλο αυτό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων έστειλε επιστολή την 28η Μαρτίου 2016 προς:
1) Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
2) Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης, κ. Δημήτριο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ
3) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
με κοινοποίηση τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις.

Επιστολή που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά ως προς το σκέλος της αναφοράς της στα κέντρα εκπαίδευσης των Δοκίμων Αστυφυλάκων, δεν γίνετε αναφορά στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης η οποία από 2012 έχει μετατραπεί σε Κέντρο Κράτησης Οικονομικών Μεταναστών, ενώ αναφέρονται, η Αμυγδαλέζα και Κομοτηνή.

Παράληψη που δεν δικαιολογείται επ’ ουδενί και λόγω του γεγονότος ότι ο προσωπογράφων την επιστολή Γεν. Γραμματέας ΠΟΑΣΥ υπηρετεί στην Δ/νση Αστυνομίας Ξάνθης και επί σειρά ετών “υπηρετούσε” τους Αστυνομικούς Συναδέλφους του ως Πρόεδρος του Συνδικαλιστικού Σωματείου τους.

Γιατί αυτή η παράλειψη; Τυχαίο το γεγονός; Ή μήπως για λόγους που γνωρίζουν οι υπογράφοντες την επιστολή παράλειψαν να «θυμίσουν» στην Ηγεσία ότι και στην Ξάνθη υπήρχε Σχολή Εκπαίδευσης Δοκίμων Αστυφυλάκων;

Η επιστολή της ΠΟΑΣΥ λέει:
«Αξιότιμοι κύριοι της Πολιτικής και Φυσικής μας Ηγεσίας,
H Ομοσπονδία μας επανέρχεται στο μείζον ζήτημα της προτεινόμενης εκ μέρους βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μετατροπής των εγκαταστάσεων της Σχολής Αστυφυλάκων Καρδίτσας σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, τονίζοντας ότι τυχόν υπαναχώρηση και διάψευση των δεσμεύσεων που μας δόθηκαν στις 23 Μαρτίου 2016 από τον Γεν. Γραμματέα Δημοσίας Τάξης κ. Δημήτριο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, θα αποτελέσουν «αιτία πολέμου».

Ο παραλογισμός του παρελθόντος δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί. Η Σχολή Αστυφυλάκων ήταν, είναι και θα είναι Σχολή Αστυφυλάκων.

Καλούμε την Κυβέρνηση αντί να καταφεύγει σε τέτοιες «εύκολες» λύσεις, να αναλογιστεί τις ευθύνες της, προστατεύοντας το κύρος του Αστυνομικού Σώματος από επιβλαβείς αποφάσεις, εμπλέκοντας μάλιστα και τις Ένοπλες Δυνάμεις σε επικίνδυνες ατραπούς, διατάσσοντας αυτές σήμερα το πρωί να μεταβούν στη Σχολή Αστυφυλάκων Καρδίτσας και να επιχειρήσουν την έναρξη των εργασιών για την αλλαγή χρήσης της.

Αντί η Κυβέρνηση να προβεί στην αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας και στον επανακαθορισμό του συστήματος εκπαίδευσης – μετεκπαίδευσης, εξειδίκευσης και δια βίου εκπαίδευσης, στη διαβάθμιση – αντιστοίχηση των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας με Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι. και στην ίδρυση Αστυνομικού Πανεπιστημίου, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί προεκλογικά, καταδικάζει την αστυνομική εκπαίδευση στο μαρασμό και στην ανυποληψία.

Αλήθεια, χωρίς εκπαίδευση, είναι δυνατόν να αναμένει κανείς από τον Έλληνα αστυνομικό βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον Πολίτη ή μήπως πιστεύουν στην Κυβέρνηση ότι θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί ο «βιασμός» της αστυνομικής εκπαίδευσης όπως ακριβώς είχε γίνει το 2012 στην Αμυγδαλέζα και στην Κομοτηνή;

Οι αλλοδαποί πρόσφυγες και μετανάστες, δεν έχουν καμία θέση μέσα στις αστυνομικές Σχολές. 

Άλλο η αλληλεγγύη και η κατανόησή μας στο ανακύψαν ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού και άλλο ο σεβασμός στις αξίες και λειτουργίες, καθώς και στο ρόλο του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι ζήτημα τιμής για όλους μας να προστατέψουμε τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα όλων των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας και να αγωνιστούμε για την άμεση λειτουργία τους, τόσο μέσω της εισαγωγής σε αυτές νέων Αστυφυλάκων και Αξιωματικών, όσο και της εύρεσης αναγκαίων κονδυλίων για μια αστυνομική εκπαίδευση σύγχρονη και δημοκρατική.

Τέλος, καλούμε τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις και κυρίως αυτές που έχουν στους νομούς τους Αστυνομικές Σχολές, να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την υπεράσπιση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των Ελλήνων αστυνομικών – λειτουργών του Κράτους, άρτια εκπαιδευμένων και θωρακισμένων, έναντι παντός κινδύνου και απειλής.

Εκπαίδευση σημαίνει γνώση και αγωγή για ένα καταρτισμένο επαγγελματία αστυνομικό και ασφαλή πολίτη!!

Η Ομοσπονδία είναι παρούσα και δε θα επιτρέψει σε κανέναν να βάλει ταφόπλακα στις Αστυνομικές Σχολές!!!
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος (Πρόεδρος) και ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος (Γενικός Γραμματέας)»


Άμεση Αντίδραση υπήρξε από την Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης και με έγγραφό τους προς την ΠΟΑΣΥ εκφράζοντας την «…μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση…» τους για την “παράληψη” της Ξάνθης Λέγοντας:

«Πολύ σωστά και με ωραία λόγια αναφέρεστε για τον «βιασμό» των αστυνομικών σχολών της Αμυγδαλέζας και της Κομοτηνής και της μετατροπής των εγκαταστάσεων τους σε κέντρο φύλαξης μεταναστών και πως αυτό αποτελεί «αιτία πολέμου».

Πολύ σωστά το θέτετε πως είναι ζήτημα τιμής να προστατέψουμε τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα όλων των σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας και να αγωνιστούμε για την άμεση λειτουργία τους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι και η Ξάνθη έχει Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων που λειτουργούσε από το 1996 έως και το 2012 όταν και μετατράπηκε σε κέντρο κράτησης μεταναστών .
Μας προκαλεί μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση ότι στην παραπάνω διαμαρτυρία σας προς τους αρμοδίους εξαιρείται το Τ.Δ.Α. Ξάνθης.

Να γνωρίζετε εμείς δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε με ή χωρίς την βοήθεια της Ομοσπονδίας για την επαναλειτουργία της σχολής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης.

ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ Πέτρος (Πρόεδρος) και ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος (Γενικός Γραμματέας)»                                                                   

ThrakiToday.com

ThrakiToday.com

Από το Blogger.