GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Νέες αναγνωρίσεις γενοκτονιών

Όλο και περισσότερες Πολιτείες της Αμερικής αναγνωρίζουν επίσημα τις γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ελλήνων και αυτή η διαδικασία πρέπ...

Όλο και περισσότερες Πολιτείες της Αμερικής αναγνωρίζουν επίσημα τις γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ελλήνων και αυτή η διαδικασία πρέπει να ενισχυθεί για να φτάσουμε και στο εθνικό επίπεδο των ΗΠΑ. Δεν είναι μόνο νέα βήματα σε αυτήν την πορεία αλλά και παραδείγματα προς μίμηση για τους Ασσύριους και άλλους λαούς που έχουν υποστεί γενοκτονία. Εξάλλου το ίδιο παράδειγμα ακολουθείται και στην Αυστραλία. 

Είναι ήδη σημαντικό από μόνο του να πετύχεις μια αναγνώριση ταυτόχρονα όμως είναι και μια συνεχής πίεση προς την ίδια κατεύθυνση που βοηθάει και πρακτικά την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γιατί όσα συστήματα δεν έχουν καταδικαστεί από τους άλλους λαούς και συνολικά από την Ανθρωπότητα, συνεχίζουν τα εγκλήματά τους εις βάρος άλλων λαών. 

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που γίνεται ακόμα και τώρα ενάντια στους Κούρδους, μόνο και μόνο επειδή η εθνοκάθαρση θεωρείται ως πολιτική της διαχείρισης του εσωτερικού. Διότι κανείς δεν πέφτει στην παγίδα του διαχωρισμού εσωτερικού και εξωτερικού για το Κουρδικό. Επί της ουσίας οι νέες αναγνωρίσεις έχουν επιπτώσεις και στον κουρδικό αγώνα. 

Αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσεις διότι πολύ απλά πρόκειται για τον ίδιο θύτη που συνεχίζει τα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Γι' αυτό το λόγο είναι τόσο σημαντικό να αποκτήσει δικαιώματα η Ανθρωπότητα και να μην περιμένει μόνο τοπικές πρωτοβουλίες για να σώσει αθώους λαούς από την βαρβαρότητα.

*του Ν. Λυγερού