Φόρτωση...
PRESS ROOM
recent

Η αθώωση Γιάννη Ζήνα και Νίκου Παππά δρομολογεί εξελίξεις στην … ΣΕΚΑΠ.

Τι θα γίνει με το πρόστιμο των 39 εκατ. €υρώ στην ΣΕΚΑΠ;

Η εκ νέου παμψηφεί και οριστική αθώωση των Γιάννη Ζήνα και  Νίκου Παππά από το Τριμελές Εφετείο Θράκης δρομολογεί εξελίξεις στην ….ΣΕΚΑΠ.

Η υπόθεση με την περίπτωση του motorship ανοιχτά της Χαλκίδας στον Ευβοϊκό κόλπο και με τις κούτες τσιγάρα που βρέθηκαν σ’ αυτό με τελικό προορισμό την Αίγυπτο, και την εμπλοκή από τις οικονομικές και διωκτικές αρχές των δύο ανώτερων στελεχών της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ το 2009, Γιάννη Ζήνα και Νίκου Παππά απασχολεί και απ’ ότι φαίνεται θα συνεχίσει να απασχολεί, τις Κρατικές Αρχές αλλά και την κοινωνία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο λόγος, η γρήγορη “αντίδραση” των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και της δικαιοσύνης να επιβάλουν διοικητικό πρόστιμο ύψους 39 εκατομμυρίων Ευρώ στην ΣΕΚΑΠ για …. λαθρεμπόριο τσιγάρων που εμπλέκονταν υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Ήδη όμως τα 39 εκατομμύρια πρέπει να τα πληρώσει ο νέος ιδιοκτήτης της ΣΕΚΑΠ Ιβάν Σαββίδης, εμπλοκή που δεν προσμετρήθηκε στο Διοικητικό Δικαστήριο που επέβαλε το πρόστιμο. 

Τώρα με την εκ νέου αθωωτική ετυμηγορία τω στελεχών της Θρακικής Βιομηχανίας από το Εφετείο Θράκης που εκδίκασε σε δεύτερο Βαθμό το Ποινικό σκέλος αυτής της περίεργης, όπως εξελίχθηκε υπόθεσης, τα ερωτήματα που αναφύονται είναι πολλά...

Θα εξακολουθήσει να είναι σε ισχύ το πρόστιμο των 39 εκατ. Ευρώ ή θα εναρμονιστούν οι αποφάσεις των διοικητικών δικαστών με τις αποφάσεις του Β΄βάθμιου Ποινικού δικαστηρίου που καταδεικνύει την ΜΗ ΕΜΠΛΟΚΗ της εταιρείας με την υπόθεση που της επεβλήθη το πρόστιμο αφού τα στελέχη της δεν έχουν σχέση με την υπόθεση;

Θα παρέμβει το Υπουργείο Οικονομικών μετά της ηγεσίας των Ανωτάτων Θεσμών της Δικαιοσύνης, για να διευθετήσουν την αδικία εις βάρος της Θρακικής Βιομηχανίας;

Οι αποφάσεις των αντίστοιχων Υπουργών ή και Ανώτατων Θεσμικών λειτουργών της Δικαιοσύνης θα είναι άμεσες ούτως ώστε να αποκατασταθεί το Περί Δικαίου Αίσθημα στην εταιρεία και τους μετόχους της, στους εργαζόμενους και εν τέλει σ’ όλη την κοινωνία της 13ης Περιφέρειας, αποστομώνοντας του “παπαγάλους” απ’ όπου και αν προέρχονται και διαχέουν “πληροφορίες”, που θέλουν  να στηρίζονται μονοπώλια, που επιθυμούν διακαώς το κλείσιμο της ΣΕΚΑΠ με συνέπεια να χαθούν οι λιγοστές θέσεις εργασίας που απέμειναν στην Θράκη;

Θα φτάσουν στα όριά του τον μεγαλομέτοχο της ΣΕΚΑΠ Ιβάν Σαββίδη, ούτως ώστε να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασής του «εάν μου επιβάλουν το πρόστιμο των 39 εκατ € θα την κλείσω την ΣΕΚΑΠ. Είναι πέρα για πέρα άδικο».

Θυμός, απόγνωση από τους “εμπλεκόμενους”,  αδικία και τρέλα σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που προσπαθεί να επιβιώσει και να στηρίξει τις οικογένειες των εργαζομένων σ’ αυτήν.

Η αθώωση των Ζήνα και Παππά δίνει την “καυτή πατάτα” με την “τύχη” της είσπραξης ή μη του προστίμου, στους Κυβερνώντες που αυτοί με την σειρά τους πρέπει να αποδείξουν ότι αξίζουν να κυβερνούν και να δηλώνουν τα «περί αναθέρμανσης της οικονομίας»…. 

Άλλωστε δεν νομίζω να υπάρχει προηγούμενο να βεβαιώνετε και απαιτείται να πληρωθεί πρόστιμο 39 εκατ. Ευρώ σε ….Α Θ Ω Ο Υ Σ ! ! !  

Είδωμεν…..

ThrakiToday.com

ThrakiToday.com

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Από το Blogger.