GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σε περιπέτειες ο δήμος Ξάνθης. Ποιος θα πληρώσει;

«Περί υπογείου Δημοτικού Πάρκινγκ Ξάνθης»  Από μέρες κλειστό το πρώην Δημοτικό πάρκινγκ επί της οδού Κώστα Μπένη στο κέντρο της πόλης. ...


«Περί υπογείου Δημοτικού Πάρκινγκ Ξάνθης» 

Από μέρες κλειστό το πρώην Δημοτικό πάρκινγκ επί της οδού Κώστα Μπένη στο κέντρο της πόλης. Ο πόλεμος που κορυφώθηκε με την ανάκληση της άδειας λειτουργίας που σήμερα εκμεταλεύεται ιδιωτική εταιρεία, έχει πολλές παράλληλες ταυτόχρονα "ιστορίες".

Ο δήμος Ξάνθης είχε αποφασίσει, με δήμαρχο τον Μιχάλη Στυλιανίδη, να το εκμισθώσει σε ιδιώτη "ανακαλύπτοντας" μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού τις αδυναμίες του δήμου να το νομιμοποιήσει (πυρασφάλεια, αποχετεύσεις να τρέχουν στα κεφάλια των χρηστών του πάρκινγκ, ηλεκτροδότηση κ.α.) και ενώ προχώρησε στον διαγωνισμό. Παρ όλα αυτά και σ' αυτήν την περίπτωση αν και βρέθηκε ο εκμισθωτής με μίσθιο πολύ μεγαλύτερο απ' ότι "αντέχει" η αγορά, άρχισαν οι ...."λακκούβες".

Δεν είχε πυρασφάλεια, οι αποχετεύσεις έτρεχαν από παντού, βρομούσε αποπνικτικά ο χώρος, "πρόβλημα" με την ηλεκτροδότηση, την άδεια λειτουργίας και περισσότερος από ένας χρόνος να τα επιδιορθώσει και αποκαταστήσει ο δήμος αυτά που θεωρούσε ως προαπαιτούμενα ο εκμισθωτής...

Όλοι φώναζαν, αντιπολίτευση, οι υπόλοιποι υποψήφιοι στον διαγωνισμό, πολίτες, και ο εκμισθωτής με την κάθε πλευρά να έχει τους δικούς της λόγους....

"Κάποια" στιγμή άνοιξε τις πόρτες της η επιχείρηση μίσθωσης του υπογείου πάρκινγκ με τα ενοίκια να τρέχουν και τις δημοτικές υπηρεσίες να θεωρούν ότι είναι απαιτητά και επίσημη ενημέρωση, από την νέα δημοτική αρχή του Δημαρχόπουλου, να μην απαντά στα ερωτήματα της κοινής γνώμης.

Το αντίτιμο για τους οδηγούς Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και δικύκλων "αλμυρό", τόσο που η κίνηση να είναι ....αναιμική. Η επιχείρηση βλέπει να μην μπορεί να πληρώσει τα ανελαστικά της έξοδα, πόσο μάλλον το πολύ υψηλό μίσθιο που έδωσε στον δήμο.

Άρχισαν καταγγελίες για παράνομο παρκάρισμα στους γύρο δρόμους, με το Τμήμα Τροχαίας να "τρέχει" να προλάβει τις ....καταγγελίες. 
Υπήρξε και η καταγγελία για την πιάτσα ταξί που παραχώρησε ο δήμος στους ΤΑΞΙτζήδες.... Αυτοί μετακινήθηκαν σε άλλη πιάτσα, αλλά ποτέ δεν έκαναν χρήση του νέου χώρου μέχρι στιγμής.

Έκρηξη. 
Έρχονται και οι καταγγελίες για τον υπαίθριο χώρο στάθμευσης στο οικόπεδο της πρώην καπνικής εταιρείας Γκαίρινγκ ιδιοκτησίας τώρα της Π.Ε. Ξάνθης. Το οικόπεδο αυτό πέρασε στην ιδιοκτησία της τότε Νομαρχίας επί νομάρχη Γιώργου Παυλίδη. Βεβιασμένες και πέρα για πέρα λάθος κινήσεις από τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρει που "κλείνει" τον χώρο δημιουργώντας εκρηκτική ατμόσφαιρα σε κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Όλα αυτά έγιναν και γίνονται γιατί :

1ον : Ο τότε δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης με απόφαση του "ποδαριού" και μη έχοντας εικόνα για του τι συμβαίνει στο δημοτικό πάρκινγκ και ποια είναι η κατάσταση που βρίσκονταν, να προχωρήσει στον διαγωνισμό που έβαλε, μέχρι στιγμης, σε οικονομικές περιπέτειες τον δήμο, αλλά και τον πλειοδότη του διαγωνισμού. Κλασική περίπτωση κακής διαχείρισης από πλευράς δήμου, της δημοτικής του περιουσίας που δεν ήταν η μοναδική, γνωρίζοντας ότι από πουθενά δεν θα υπάρξει έλεγχος για πράξεις ή παραλήψεις. 

2ον : Ο εκμισθωτής, κατ' αρχήν δίνει πολύ μεγάλο μίσθωμα στον δήμο. Με ποια οικονομοτεχνική μελέτη άραγε; και με τις όποιες συνεννοήσεις με την τότε Δημοτική Αρχή χωρίς οι δυο πλευρές να "φροντίσουν" να λύσουν τις σημαντικές ατέλειες  για την καλή λειτουργία του χώρου. Ξέρανε και οι δυο πλευρές τι συνέβαινε; αν όχι; τότε.... 

Η επιχείρηση για να αντεπεξέλθει στα οικονομικά μεγέθη που "έβαλε" για να πάρει τον διαγωνισμό ορίζει το αντίτιμο χρήσης του πάρκινγκ πολύ υψηλό. Αποτέλεσμα να μην το προτιμούν οι Ξανθιώτες. 

Άρχισαν οι καταγγελίες με την τροχαία να δίνει κλήσεις... Πολύ θέλει να δημιουργηθούν οι αρνητικές εντυπώσεις στην κοινωνία της Ξάνθης; Μαθαίνουν οι κάτοικοι και όλοι οι Ξανθιώτες ότι κλείνει ο χώρος στην Γκαίρινγκ που εξυπηρετούσε πολύ κόσμο....

3ον : Δημοσιεύματα που δημιουργούσαν ένταση στην κοινή γνώμη.

Αποτέλεσμα όλων αυτών να γίνει πλήρης έλεγχος του κτίσματος από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης και να .... αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας.
Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης λέει:

"Σχετικά με δημοσιεύματα και αναρτήσεις συγκεκριμένου εντύπου για το υπόγειο δημοτικό πάρκινγκ Ξάνθης, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε: 
« Η συνειδητή προσπάθεια συγκεκριμένου εντύπου στην Ξάνθη, να με εμπλέξει σε δήθεν παράνομη αδειοδότηση λειτουργίας το 1999-2000 του υπόγειου δημοτικού πάρκινγκ, είναι ξένη προς την αλήθεια και κατασκευασμένη. Επανήλθε χθες εντέχνως με τίτλο «Γ.Παυλίδης-Υπόγειο πάρκινγκ: Ως Νομάρχης το…ίδρυσε, ενώ ήδη αυτό..λειτουργούσε! Σαν Περιφερειάρχης σήμερα το …σφράγισε!!».
Η αλήθεια: Η άδεια λειτουργίας όταν δόθηκε το 2000 πληρούσε 100% τα προαπαιτούμενα του νόμου (ΠΔ 455/76), είχε την ανεπιφύλακτη θετική εισήγηση όλων των υπηρεσιακών παραγόντων, είχαν προσκομιστεί όλα τα δικαιολογητικά και η υπογραφή της ήταν υποχρεωτική (δέσμια) τότε ως Νομάρχη, για μένα.
Η εκδοθείσα άδεια Οικοδομής ήταν αρμοδιότητα του οικείου Δήμου, που είχε αυτοτελή- από τότε-  Δημοτική Πολεοδομική Υπηρεσία.
Η γενομένη, χθες, από μονίμως εξουσιοδοτημένους υπηρεσιακούς παράγοντες ανάκληση, οφείλεται και μόνο σε μεταγενέστερη-πρόσφατη μετατροπή των όρων λειτουργίας. Συνεπώς κάθε άλλο είναι ψευδές.
Ο ίδιος και η Περιφέρεια θα ασκούμε σταθερά προς κάθε κατεύθυνση τα νόμιμα καθήκοντά της.

Κατά τα λοιπά, προσωπικά, ρητά επιφυλάσσομαι κάθε δικαιώματος μου, αφού η επί μακρόν και προφανής πρόθεση προσβολής μου, εξέρχεται κάθε ορίου κριτικής».

Μετά την νέα εξέλιξη στο θέμα αυτό και τις όποιες νομικές ακολουθίες ο μόνος και ΚΥΡΙΟΣ ΕΚΘΕΤΟΣ είναι ο δήμος Ξάνθης που απ' ότι φαίνεται νοίκιασε, όπως νοίκιασε, χώρο που δεν είχε την νομιμοποίηση από τις υπηρεσίες που έπρεπε για να το κάνει, πριν τακτοποιηθεί ΠΛΗΡΩΣ.

Θα πρέπει να απαντήσει η δημοτική Αρχή, για άλλη μια φορά πόση θα είναι η Οικονομική Βλάβη που θα κληθεί να πληρώσει και κατά συνέπεια να "φορτώσει" στον Ξανθιώτη πολίτη από τις παραλήψεις και τους κάκιστους χειρισμούς της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής;  

Υπάρχει προσωποποίηση ευθυνών στην περίπτωση αυτή; ή ....δεν ξέρουμε δεν είδαμε....δεν ακούσαμε .... δεν φταίμε εμείς.....αλλά κάποιοι ΑΛΛΟΙ....;