GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Πανποντιακή Ομοσπονδία στην Αρμενία

Την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 αντιπροσωπεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ελλήνων αποτελούμενη από ...

Την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 αντιπροσωπεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ελλήνων αποτελούμενη από τους Χρήστο-Δημήτριο Τοπαλίδη, Γιώργο Βαρυθυμιάδη, Γιάννη Χατζηελευθερίου, Αθηνά Σωτηριάδου, αμέσως μετά την άφιξη της στην Αρμενία, επισκέφτηκε, μετά από πολύωρο ταξίδι στο ορεινό οδικό δίκτυο,το Στεπανακέρτ, πρωτεύουσα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, προκειμένου να ενημερωθεί για την πραγματική κατάσταση που βιώνει ο Αρμενικός λαός εκεί και να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς αυτόν.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το κοινοβούλιο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του κοινοβουλίου Ashot Ghulyan. Στη σύσκεψη που ακολούθησε, όπου παρόντες ήταν ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Vahram Balayan και μέλη της Μόνιμης Επιτροπής Διεθνών σχέσεων,η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για την
πρόσφατη παραβίαση της εκεχειρίας με την εισβολή Αζερικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Έμφαση δόθηκε στον άμαχο πληθυσμό και την εκκένωση περιοχών της μεθορίου μεταξύ των οποίων και χωριά της ελληνικής κοινότητας.

Στη συζήτηση επισημάνθηκαν οι ιστορικοί δεσμοί των δύο λαών οι οποίοι επισφραγίστηκαν με τη γενοκτονία που υπέστησαν αμφότεροι. Η αντιπροσωπεία δώρισε στον κ.Ghulyan συμβολικά τη ρωσική έκδοση του τόμου της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου του Κώστα Φωτιάδη. Προς τιμή της αποστολής παρατέθηκε επίσημο δείπνο.

Η αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στην Αρμενία έως την 25η Απριλίου 2016, προκειμένου να λάβει
μέρος στις εργασίες του 2ου Παγκοσμίου Συνεδρίου κατά του Εγκλήματος της Γενοκτονίας στο Έρεβαν και τις επετειακές εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Αρμενίων κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Αρμενικής Δημοκρατίας.