GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Οι ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ στην Αλεξανδρούπολη

Το απόγευμα της Κυριακής 10 Απριλίου, οι Καστροπολίτες κατόπιν πρόσκλησης από το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, παρουσίασαν την ¨Εικονική πε...

Το απόγευμα της Κυριακής 10 Απριλίου, οι Καστροπολίτες κατόπιν πρόσκλησης από το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, παρουσίασαν την ¨Εικονική περιήγηση στο Κάστρο του Διδυμοτείχου¨. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον υπέροχο χώρο του Μουσείου, όπου μας τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί φίλοι από την Αλεξανδρούπολη.

Η παρουσίαση περιελάμβανε, εκτός από την προβολή βίντεο με το Κάστρο και τα υπόλοιπα αρχαιολογικά μνημεία του Διδυμοτείχου, και αναγνώσεις αποσπασμάτων από λογοτεχνικά κείμενα που έγραψαν λόγιοι της περιοχής για το Διδυμότειχο (Ελένη Γοργορίνη – Τσιμπονάκη, Τίτος Μανάκας) καθώς και απαγγελίες ποιημάτων με θέμα το Διδυμότειχο, το Κάστρο και τη Θράκη, τα οποία επίσης έγραψαν ποιητές της περιοχής μας (Αυγερινός Μαυριώτης, Βασίλης Σιναπίδης, Ιάσονας Ιωαννίδης, Τίτος Μανάκας και Σωτήρης Χατζηπεντίδης).


Λόγω του γεγονότος της συμπλήρωσης δύο ετών λειτουργίας του συλλόγου μας στις 30 Μαρτίου, η εκδήλωση ξεκίνησε με μία αναφορά στις εκδηλώσεις του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκαν μέσα στα δύο χρόνια ύπαρξής του.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με παρισταμένους που ανήκουν σε συλλόγους και προεδρία της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι μας τόνισαν ότι θέλουν να συνεργαστούμε με κοινό σκοπό την ανάδειξη της πλούσιας φυσικής και μνημειακής κληρονομιάς του Νομού μας. Επίσης μας δήλωσαν την επιθυμία τους να επισκεφτούν το Διδυμότειχο και να περιηγηθούν μαζί μας στα αξιοθέατά του. Θα τους περιμένουμε όλους με πολλή χαρά !!! 

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους υπευθύνους του ΕΜΘ για την ευκαιρία που μας έδωσαν να προβάλουμε το Κάστρο και την ιστορία του Διδυμοτείχου στο κοινό της Αλεξανδρούπολης, την πρόεδρο κα Αγγέλα Γιαννακίδου και ιδιαιτέρως τον κο Γιάννη Κουκμά ο οποίος μας υποδέχθηκε και οργάνωσε τα πάντα στην εντέλεια, ώστε να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση με τον καλύτερο τρόπο.