GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πανικός στην Άγκυρα! Συνομιλούμε με τις ΗΠΑ, δηλώνει ο ηγέτης του ΡΚΚ στο BBC

Το ΡΚΚ βρίσκεται σε άμεση επαφή με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες μέλη του κατά του Ισλαμικού Κράτους συνασπισμού, δηλώνει ένας εκ των ηγετώ...


Το ΡΚΚ βρίσκεται σε άμεση επαφή με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες μέλη του κατά του Ισλαμικού Κράτους συνασπισμού, δηλώνει ένας εκ των ηγετών της κουρδικής οργάνωσης, ο Τσεμίλ Μπαγίκ, μιλώντας στο ΒΒC. 

Ο Μπαγίκ δήλωσε πως το ΡΚΚ θα κλιμακώσει τον πόλεμο κατά της Τουρκίας εάν η Άγκυρα δεν σταματήσει τις εναντίον του επιθέσεις. Φυσικά η Άγκυρα «προσεβλήθη» και πάλι και επιτέθηκε στο BBC για «διασπορά τρομοκρατικής προπαγάνδας». 

Το ζητούμενο είναι πάντως κατά πόσο ισχύουν τα λεγόμενα του Κούρδου ηγέτη. Διότι εάν ισχύουν τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά για την Τουρκία. Και ο Μπαγίκ είπε πως οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ, έμμεσες αρχικά, γίνονται πλέον άμεσα. Σύμφωνα με τον ίδιο οι επαφές λαμβάνουν χώρα με αντικείμενο την καταπολέμηση των τζιχαντιστών.

Για την Άγκυρα όμως ο αγώνας του ΡΚΚ κατά των τζιχαντιστών δεν αποτελεί παρά μια προσπάθεια να «νομιμοποιηθεί» – αλήθεια έναντι ποιου, της δολοφονικής ισλαμοφασιστικής κυβέρνησης της Τουρκίας; 

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία οι ΗΠΑ και οι μετέχουσες στον κατά του ΙΚ συνασπισμό αρνούνται ότι συνομιλούν με το ΡΚΚ. Παρόλα αυτά επαφές, έστω έμμεσες πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι υπάρχουν, έστω και μέσω των Κούρδων της Συρίας.