GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ήρθε, είδε, προκάλεσε, “συναντήθηκε” και θα φύγει ο ΥΠΕΞ Τουρκίας

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου βρέθηκε στην Αθήνα τα τελευταία δύο 24ωρα σε επίσημη επίσκεψη για το “προσφυγικό”.  Στο περιθώρι...

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου βρέθηκε στην Αθήνα τα τελευταία δύο 24ωρα σε επίσημη επίσκεψη για το “προσφυγικό”. 

Στο περιθώριο της επίσκεψης και σε γνώση του Ελληνικού ΥΠΕΞ, ο Τούρκος επί κεφαλή της τουρκικής διπλωματίας είχε διαδοχικές επαφές το μεσημέρι της Παρασκευής και πριν το μεσημεριανό γεύμα που του παρέθεσε ο κος Κοτζιάς, με τους μουσουλμάνους βουλευτές της Θράκης κ.κ. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν (ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης), Καρά Γιουσούφ Αϊχάν (ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης) και Ιλχάν Αχμέτ (ΠΟΤΑΜΙ Ροδόπης) και Μουσταφά Μουσταφά (ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης).

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δέχθηκε σε ιδιωτική(sic) συνάντηση και τους δύο ψευτομουφτήδες από Ξάνθη και Κομοτηνή, αντίστοιχα τους Αχμέτ Μετέ και Ιμπραήμ Σερίφ. Μια πρακτική που σίγουρα δημιουργεί ζητήματα καλής πίστης και τήρησης των διεθνών συμφωνιών που προσυπέγραψε η Τουρκία, αλλά και ως προς τις προθέσεις τους με ζητήματα από πλευράς των Τούρκων αξιωματούχων δημιουργίας “τετελεσμένων” με το “θρησκευτικό ζήτημα” στην Θράκη, με την ανοχή της Ελληνικής Διοίκησης και Κυβερνήσεων διαχρονικά.

Το ερώτημα που ποτέ δεν απάντησαν οι Τούρκοι αξιωματούχου που επισκέπτονται την Ελλάδα και οι εδώ αντιπρόσωποί τους είναι "στην Τουρκία εκλέγονται οι Μουφτήδες;", όπως επίσης και η Ελληνική διοίκηση δεν απάντησε ποτέ επί του πρακτέου στην ερώτηση αυτή τα τελευταία 20 χρόνια αν και η νομοθεσία προβλέπει σχετικά. 

Αξιοσημείωτο το γεγονός της πληροφόρησης, με πολλές αναγνώσεις, των "ιδιωτικών" συναντήσεων με Βουλευτές και ψευτομουφτήδες από τον προσωπικό λογαριασμό του τούρκου ΥΠΕΞ στο twetter @MevlutCavusoglu