GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κοροϊδία(;) οι “Επιστροφές” 1.601 αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους

Καθημερινά "μπαίνουν" στην Ελλάδα περισσότεροι από 10.000 αλλοδαποί με την συντριπτική πλειοψηφία τους να παραμένουν μέχρι στι...

Καθημερινά "μπαίνουν" στην Ελλάδα περισσότεροι από 10.000 αλλοδαποί με την συντριπτική πλειοψηφία τους να παραμένουν μέχρι στιγμής επί Ελληνικού εδάφους για πολλούς και διαφορετικούς λόγους αλλά και με πολλές και διαφορετικές εθνικότητες.

Ζήτημα σημαντικό που είναι σε γνώση των πολιτικών ηγεσιών τα τελευταία 25 χρόνια, τουλάχιστον, χωρίς να έχουν πάρει ποτέ αυτές τις αποφάσεις που θα είχαν θωρακίσει επαρκώς την Ελλάδα.

Κατά περιόδους επανέρχονταν, τις περισσότερες επίσης φορές με ατυχείς, ελλιπείς, αποσπασματικούς και καιροσκοπικούς λόγους στην "διευθέτηση" του Μεταναστευτικού Νόμου και τις όποιες αποφάσεις να μην έχουν πλήρη και καθολική εφαρμογή δημιουργώντας "κλίμα" που εκμεταλλεύονταν οι "κάθε λογής" και διαστρωμάτωσης επιτήδειοι.

Την περίοδο αυτή αυτή η από χρόνια "αναβλητικότητα" προστέθηκε στο πλήθος των παθογενειών που αντιμετωπίζουμε ως Κοινωνία, Διοίκηση και εν τέλη ως Χώρα με το "Προσφυγικό Πρόβλημα".

Η όποια κινητικότητα για τις "επιστροφές" οικονομικών μεταναστών, γνωστοί και ως λαθρομετανάστες, αυτοί, στις χώρες καταγωγής τους, αδειάζει κάποιες θέσεις στα Κέντρα Κράτησης, σε Εβρο, Ξάνθη, Παρανέστι Δράμας, Ροδόπη, κ.α για να μπορέσουν να "μείνουν" σ' αυτά ακόμη περισσότεροι .... επισκέπτες ! ! ! δημιουργώντας επί πλέον χώρους για την όποια προσωρινή ή και ημιμόνιμη εγκατάσταση των .... επισκεπτών ! ! ! !

Πάντως η αρχή έγινε και ευχόμαστε να πολλαπλασιαστούν οι αριθμοί των "επιστροφών" από τους χρόνια κρατούμενους ανά την Ελλάδα λαθρομετανάστες.

Οι επιστροφές πραγματοποιούνται μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από την Ελληνική Αστυνομία 

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, άλλοι 1.601 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, το μήνα Φεβρουάριο. 

Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (745 άτομα), το Μαρόκο (498 άτομα), την Αλγερία (128 άτομα), τη Γεωργία (52 άτομα), το Ιράν (26 άτομα), το Ιράκ (19 άτομα), το Μπανγκλαντές (16 άτομα) και το Αφγανιστάν (11 άτομα).