GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ακυβέρνητο καράβι με 120 πρόσφυγες στο έλεος των κυμάτων ανοιχτά της Σαμοθράκης

Συνεχίζουν οι λαθρέμποροι των ψυχών να «στέλνουν» ταλαιπωρημένους και εξουθενωμένους πρόσφυγες στον θαλάσσιο δρόμο του Βορειοανατολικο...

Συνεχίζουν οι λαθρέμποροι των ψυχών να «στέλνουν» ταλαιπωρημένους και εξουθενωμένους πρόσφυγες στον θαλάσσιο δρόμο του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Μέσα σ’ ένα μεγάλο ακυβέρνητο ξύλινο σκάφος ανοιχτά της Σαμοθράκης, βρίσκονταν οι 120 περίπου πρόσφυγες μεταξύ των οποίων και δεκάδες παιδιά κάθε ηλικίας.

Το ακυβέρνητο σκάφος βρέθηκε από τους άνδρες του Λ.Σ. στη διάρκεια περιπολίας που έκαναν στη θαλάσσια περιοχή και άμεσα στήθηκε η επιχείρηση διάσωσής τους με προτεραιότητα τα ανήλικα.
Το ξύλινο σκάφος μεταφέρθηκε στη Σαμοθράκη, αφού ήταν το πλησιέστερο σημείο, ενώ στη συνέχεια και οι 120 περίπου πρόσφυγες έφτασαν νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με το σκάφος του Λ.Σ..

Ο καιρός δε στάθηκε όμως σύμμαχος, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες εως ότου ν’ αποφασιστεί το σημείο στο οποίο θα μεταφερθούν προκειμένου να γίνει η ταυτοποίησή τους και εν συνεχεία οι προβλεπόμενες διαδικασίες, φιλοξενούνται στα κοντέινερ του Λ.Σ. στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ώστε να προστατευτούν από τη βροχή.

Η ταλαιπωρία ήταν έκδηλη στα παγωμένα πρόσωπα των ανθρώπων, οι οποίοι νιώθουν τυχεροί που διασώθηκαν παρά το αβέβαιο γι’ αυτούς μέλλον.

Οι περιπολίες των σκαφών του Λιμενικού πρέπει να επικουρηθούν και από την δυνατότητα που έχει η Ελληνική Πολιτεία και από άλλες δομές της.