GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αυγά Ναπολιτέν

Σύμφωνα με μία νέα επιστημονική έρευνα, το αυγό, όταν καταναλώνεται ως... πρωινό γεύμα, όχι μόνο μας βοηθά να νιώθουμε λιγότερη πείνα κα...

Σύμφωνα με μία νέα επιστημονική έρευνα, το αυγό, όταν καταναλώνεται ως... πρωινό γεύμα, όχι μόνο μας βοηθά να νιώθουμε λιγότερη πείνα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά μας βοηθά, επίσης, να χάσουμε βάρος.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν εθελοντικά 20 υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα, διαπίστωσε ότι εκείνοι οι οποίοι έτρωγαν ένα αυγό για πρωινό αντί για δημητριακά, ένιωθαν λιγότερη πείνα μέχρι την ώρα του μεσημεριανού και κατά συνέπεια κατανάλωναν λιγότερη τροφή από τον μεσημεριανό μπουφέ, ο οποίος δεν περιελάμβανε κανέναν απολύτως περιορισμό.

Επιπλέον, οι ερευνητές από το Βιοϊατρικό Κέντρο Ερευνών Pennington στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, βρήκαν ότι εκείνοι που έφαγαν ένα αυγό για πρωινό, σημείωσαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα γρελίνης – ορμόνη, η οποία διεγείρει τα κέντρα της όρεξης στον εγκέφαλο – στο αίμα τους, μέσα σε 3 ώρες μετά την κατανάλωσή του.
Κύριο Συστατικό : αβγά, ντομάτα, φέτα
Είδος Πιάτου : πρωινό, snack, ελαφρύ γεύμα
Χώρα Προέλευσης: Διεθνές
Χρόνος Προετοιμασίας: 5’ λεπτά 
Χρόνος Αναμονής : -
Χρόνος Μαγειρέματος : 20-30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : κατσαρόλα, φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολο
ΥΛΙΚΑ

120γρ.κρεμμύδι πολτοποιημένο
40γρ. ελαιόλαδο
120γρ. ντομάτα αποφλοιομένη σε καρέ με χυμό
120γρ. φρέσκια ντομάτα πολτοποιημένη
100γρ. συμπηκνωμένο χυμό ντομάτας
25γρ. μαύρη ζάχαρη
60γρ. κρασί κόκκινο ημίγλυκο
150ml ζωμός βοδινού
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
1 ½ κ.γ. ξηρό βασιλικό ή 20γρ. Φρέσκα φύλλα (στο τέλος της διαδικασίας το φρέσκο)
1 κ.γ. μπαχάρι λευκό 
1 πρέζα garam masala (μπαχαρικό με ιδιαίτερο άρωμα, προεραιτικό)
1 κ.γ. αλάτι

6 αυγά
100 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
100 γρ. τυρί μοτσαρέλλα τριμμένη
150γρ. κρουτόνς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα σοτάρουμε ελαφρά και τα σβήνουμε με το κρασί.
Στη συνέχεια, όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, πουμαρό, το βασιλικό, τη ρίγανη, το μαϊντανό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το ζωμό. Βράζουμε την σάλτσα μέχρι να πιεί τα υγρά της.

Μεταφέρουμε με μια κουτάλα λίγο από τη σάλτσα σε μικρά ραμκιν και από πάνω βάζουμε λίγα από τα κρουτόνς. Θρυμματίζουμε λίγο φέτα σε κάθε σκέυος και σπάμε τα αυγά πάνω τη σάλτσα, έτσι ώστε τα αυγά να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα σε όλη την επιφάνεια της σάλτσας.

Ρίχνουμε στην επιφάνεια του ασπραδιού λίγη τριμμένη μοτσαρέλα και αλάτίζουμε ελαφρά. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να σταθεροποιηθούν οι κρόκοι, για περίπου 5-7 λεπτά. Σερβίρουμε με λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού


Γράφτηκε από την Αρετή Μουλακάκη - Chef & Food Editor