GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κλειστοί δρόμοι, μπλόκα στα τελωνεία, έντονος εκνευρισμός απειλές και …“αψιμαχίες” (εικόνες από Ξάνθη)

Κλειστό παραμένει το τελωνείο της “Εξοχής” στην Βουλγαρική μεθόριο στον Νομό. Δράμας, από … Βούλγαρους νταλικέριδες, με τους αγρότες και...

Κλειστό παραμένει το τελωνείο της “Εξοχής” στην Βουλγαρική μεθόριο στον Νομό. Δράμας, από … Βούλγαρους νταλικέριδες, με τους αγρότες και κτηνοτρόφους από την Δράμα να καταγγέλλουν ότι δέχονται έντονες απειλές ακόμη και για την ζωή τους. Τα πνεύματα είναι οξυμένα με την ένταση να περισσεύει καθημερινά.

Στην Ξάνθη από την 12η μεσημβρινή σήμερα και για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα έκλεισαν την μεθοριακή τουριστική δίοδο στην θέση “Άγιος Κωνσταντίνος” Βούλγαροι οδηγοί Τουριστικών λεωφορείων και ΙΧΕ από την περιοχή του Σμόλιαν και του Ζλάτογκραντ, αποκλείοντας την μετακίνηση κυρίως ΙΧΕ με Βούλγαρους και Έλληνες επιχειρηματίες από και προς την Ξάνθη και Θράκη. (οι φωτο από τον μεθοριακό σταθμό του Αγίου Κωνσταντίνου)

Την γέφυρα του Νέστου οι αγρότες για σήμερα θα την κρατήσουν κλειστή έως και την 24.00΄ με την ουρά των οχημάτων να περισσεύει.

Στην Ροδόπη παραμένει κλειστό το τελωνείο στην Νυμφαία από την Βουλγαρική πλευρά με την απόφαση των αγροτών "....μόλις ανοίξουν οι Βούλγαροι Θα κλείσουμε εμείς τον δρόμο..." όπως επίσης και ο κόμβος της Εγνατίας Οδού στον Ίασμο.

Στον Έβρο μεγάλες ουρές επί Ελληνικού εδάφους, περισσότερα από 14 χλμ. η ουρά των φορτηγών, και επί Τουρκικού εδάφους πάνω από 20 χλμ. οδοστρώματος καταλαμβάνουν τα φορτηγά που περιμένουν να ανοίξουν οι αγρότες το τελωνείο της Γέφυρας των Κήπων. Η απόφαση των αγροτών είναι, για ανθρωπιστικούς λόγους, να ελευθερώσουν σήμερα το μπλόκο από την Ελληνική πλευρά για τα φορτηγά, και αύριο από την Τουρκική πλευρά εκτονώνοντας σε μεγάλο βαθμό την πολύ μεγάλη συσσώρευση των φορτηγών στην Ελληνοτουρκική μεθόριο. 

Στον Βόρειο Έβρο το τελωνείο του Ορμενίου παραμένει κλειστό από τους διαμαρτυρόμενους ….Βουλγάρους, από χθες Πέμπτη, όπως επίσης κλειστή παραμένει και τα τουριστική δίοδος προς Ivailovgraνd από Βουλγάρους αγρότες με την απαίτηση για αποζημίωση με 10 εκατ.€ για τα απούλητα αγροτικά τους προϊόντα τους ! ! !