GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο καλύτερος Ρώσος “κατάσκοπος” έφτασε στην Συρία

Πληροφορίες από εξειδικευμένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι Ρώσοι ανέπτυξαν στο θέατρο της Συρίας το πιο προηγμένο αεροσκάφος συλλογή...

Πληροφορίες από εξειδικευμένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι Ρώσοι ανέπτυξαν στο θέατρο της Συρίας το πιο προηγμένο αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης (ISR: Intelligence Surveillance Reconnaissance) το Tupolev Tu-214R, σε μια προσπάθεια περαιτέρω βελτίωσης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των δυνάμεών τους στην περιοχή.

Το αεροσκάφος φέρει εξαιρετικά προηγμένο περιμετρικό ραντάρ και ηλεκτρο-οπτικούς αισθητήρες που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν εικόνα από αέρος που να προσομοιάζει σχεδόν με την ποιότητα φωτογραφίας και μάλιστα σε σημαντική έκταση κάθε φορά. Η δυνατότητα αυτή βοηθά στον εντοπισμό συγκεντρώσεων των δυνάμεων και των μέσων του αντιπάλου, ακόμα κι αν βρίσκονται στο έδαφος σε απόκρυψη.

Το αεροσκάφος διαθέτει σημαντικές δυνατότητες και στον τομέα της συλλογής πληροφοριών με ηλεκτρονικά μέσα (ELINT: Electronic Intelligence), αλλά και στον τομέα της υποκλοπής σημάτων παντός είδους (SIGINT: Signal Intelligence), καθώς η κεραία του αεροσκάφους μπορεί να υποκλέψει τα σήματα που εκπέμπουν αεροσκάφη, ραντάρ, στρατιωτικές επικοινωνίες, κινητά τηλέφωνα.

Αυτό, όπως είναι φυσικό, προσφέρει στις φίλιες δυνάμεις πλούτο πληροφοριών, που μπορούν να φτάσουν μέχρι και σε εκ των προτέρων γνώση των σχεδίων του αντιπάλου, που προσφέρει τη δυνατότητα κατάστρωσης καταλλήλων σχεδίων εξουδετέρωσής τους.

Το αεροσκάφος κατασκευάζεται από την εταιρία KAZAN. Όπως αναφέρει ο έγκυρος Aviationist, στις 15 Φεβρουαρίου αεροσκάφος Tu-214R καταγεγραμμένο ως RA-64514, με σειριακό αριθμό 42305014, το δεύτερο αεροσκάφος του τύπου που κατασκευάστηκε για το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πέταξε από το Καζάν της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Λατάκια της Συρίας…

Το ότι τα συστήματά του ήταν ανοικτά προφανώς παραπέμπει σε σκόπιμη ενέργεια των Ρώσων που επιθυμούσαν τον εντοπισμό του ώστε να δοθεί το μήνυμα ενίσχυσης των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία προς κάθε ενδιαφερόμενο, παρότι πρόκειται για ένα αεροσκάφος που βρίσκεται ακόμα στη φάση της ανάπτυξης και των δοκιμών, με ένα ισχυρό ενδεχόμενο να είναι η δοκιμή του σε πραγματικές συνθήκες, το οποίο δεν μπορεί παρά να αποτελεί κέρδος για όλους τους εμπλεκόμενους…

Το ίδιο αεροσκάφος, στις 18 Ιουνίου 2015 είχε πετάξει από το Καζάν στην Κριμαία! Τόσους μήνες μετά, είναι βέβαιο ότι πολλά έχουν αλλάξει και ήρθε η ώρα αποστολής του στη Συρία, όπου σίγουρα είναι έτοιμο να αποδείξει ότι διαθέτει πολύ περισσότερες πλέον δυνατότητες.
www.defence-point.gr, www.theaviationist.com