GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κλειστοί επ' αόριστον δρόμοι και τελωνεία. Σκληραίνουν την στάση οι αγρότες

Στον αποκλεισμό επ’ αόριστον του τελωνείου των Κήπων προχωρούν από τις 11.00 το πρωί οι αγρότες στον νοτίου Έβρου. Όπως μας είπε ο πρόεδ...

Στον αποκλεισμό επ’ αόριστον του τελωνείου των Κήπων προχωρούν από τις 11.00 το πρωί οι αγρότες στον νοτίου Έβρου. Όπως μας είπε ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής, οι μέχρι τώρα εξελίξεις δεν ικανοποιούν τις προϋποθέσεις για την έναρξης διαλόγου το υπουργείο αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων και την κυβέρνηση καθώς δεν έχει ικανοποιηθεί το κύριο αίτημα των αγροτών για την απόσυρση των νομοσχεδίων, ασφαλιστικού και φορολογικού.

Μας διαβεβαίωσε πως οι αγρότες έχουν φροντίσει να καλύψουν τις ανάγκες σε τροφή και νερό των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών, οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι στο τελωνεία και ο μέχρι τώρα αλλά και από σήμερα που η κατάσταση θα γίνει εντονότερη. Πάντως η Ελληνική πλευρά ενημέρωσε το τουρκικό τελωνείο των Υψάλων να μην αφήνουν να έρχονται φορτηγά διεθνών μεταφορών και άλλα οχήματα προς το Ελληνικό τελωνείο.

Αντίστοιχα κλειστός παρέμεινε και η γέφυρα του Νέστου με την απόφασή των αγροτών να κλείνουν την Γέφυρα επί της Εθνικής όδου το πρωί στις 11.00 επ’ αόριστον όπως επίσης και την σιδηροδρομική γραμμή  στο ύψος των Τοξοτών αποκόπτοντας σιδηροδρομικά την Θράκη από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Για σκλήρυνση της στάσης των αγροτών του βορείου Έβρου, με επ’ αόριστον αποκλεισμό τελωνείων και τμημάτων του οδικού δικτύου κάνει λόγο και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Έβρου, Γιάννης Μαργαριτίδης στην σύσκεψη του Σαββάτου "…συσκεφθήκαμε με θέμα τη συμμετοχή μας στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου αλλά και τη συνέχιση των κινητοποιήσεών μας με επ’ αόριστον αποκλεισμούς. Αποφασίσαμε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην Ορεστιάδα την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης με τα αγροτικά μας μηχανήματα, σε συνεργασία και με τους άλλους επαγγελματικούς κλάδους, ενώ θα επιχειρήσουμε και τον συμβολικό αποκλεισμό της τοπικής εφορίας". 

Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις κλειστός παρέμεινε από μέρες, ο κόμβος Καστανέων-Ριζίων (γέφυρα) και αποκλεισμένο παραμένει το τελωνείο του Ορμενίου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι, αποκλεισμός και από τις 5 έως τις 9 το βράδυ τα προηγούμενα 24ωρα με πρόθεση να ευθυγραμμιστούν στις αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής για επ’ αόριστον αποκλεισμούς των επιλεγμένων σημείων.

 Απροσπέλαστος τις ίδιες ώρες είναι και ο νότιος κόμβος του Διδυμοτείχου, στην έξοδο προς Ψαθάδες.

Ιδιαίτερα έντονη  αναφορά κάνουν οι αγρότες για την επικοινωνιακή πολιτική που επέλεξε η Κυβέρνηση τα τελευταία 24ωρα συνεπικουρούμενη από μερίδα ΜΜΕ να διεμβολίσουν τις κινητοποιήσεις εμφανίζοντάς τες ως κινήσεις “δεξιών και ακροδεξιών” δυνάμεων. Αυτό εντείνει την ένταση των αποφάσεών τους λέγοντας ότι οι τόσες χιλιάδες αγροτών είναι…. ακροδεξιοί;