GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



“Ατύχησαν” 4 διακινητές με 36 λαθρομετανάστες. Συνελήφθησαν στον Έβρο

Σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις διακινητές προσπάθησαν να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας 36 λαθρομετανάστες αλλά… “ατύχησαν”   ...

Σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις διακινητές προσπάθησαν να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας 36 λαθρομετανάστες αλλά… “ατύχησαν”  

Συνελήφθησαν, στον Έβρο, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, ένας 65χρονος ημεδαπός και τρεις (3) αλλοδαποί, ένας 41χρονος υπήκοος Πακιστάν, ένας 55χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 52χρονος υπήκοος Συρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα έξι (36) μη νόμιμους μετανάστες. Είκοσι δύο (22) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δεκατέσσερις (14) υπήκοοι Ιράκ. 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες τις πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή του Αμορίου, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, συνέλαβαν τους δυο δράστες, ηλικίας 41 και 65 ετών, διότι ο 41χρονος μετέφερε παράνομα, με βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους στη συνέχεια καθοδήγησε πεζός και τους παρέδωσε στον 65χρονο, προκειμένου αυτός με τη σειρά του να τους προωθήσει στην ενδοχώρα.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου - Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 55χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου, με βουλγάρικες πινακίδες, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του. Αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από αυτούς.  

Λίγο πιο κάτω, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα και να συλλάβουν τον δράστη, καθόσον σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.  
Στην τρίτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στις Καστανιές, αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 52χρονο, διότι καθοδηγούσε πεζός δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Συνολικά κατασχέθηκαν 1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ και 54 λέβα Βουλγαρίας, καθώς και 5 κινητά τηλέφωνα. 

Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες, ηλικίας 41 και 65 ετών, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης  Διδυμοτείχου, Κυπρίνου και Ορεστιάδας.