GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Χειροπέδες σε 3 διακινητές με 36 Λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν, στον νομό Έβρου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς των Δι...

Συνελήφθησαν, στον νομό Έβρου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 39 και 20 ετών και ένας 33χρονος, υπήκοος Μολδαβίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα έξι (36) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας. 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, προχθές το βράδυ, σε αγροτική περιοχή των Δικέλλων, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνελήφθη ο 33χρονος, διότι μετέφερε με  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες. 
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, προέκυψε ότι ο δράστης, το πρωί της 7-2-2016, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε και απέκρυψε στην παραπάνω περιοχή τους μη μόνιμους μετανάστες, ενώ το ίδιο βράδυ, επέστρεψε στο σημείο, οδηγώντας άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τους παρέλαβε, προκειμένου να τους προωθήσει, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης το όχημα που χρησιμοποίησε αρχικά ο δράστης για την παράνομη μεταφορά.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τον 33χρονο, περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον, όπως προέκυψε, οι πινακίδες κυκλοφορίας του ενός οχήματος, είναι πλαστές.  

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Ορμενίου - Αρδανίου, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τους άλλους δύο (2) δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα είκοσι έναν (21) μη νόμιμους μετανάστες. 

Συνολικά κατασχέθηκαν: 
 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα 
 1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
 το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ
 1 ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας
 5 κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.