GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΣΚΑΝΔΑΛΟ, Φως στις Αυθαιρεσίες στενού συνεργάτη του Δημάρχου Ξάνθης.(+ Φωτο)

“Κατεδαφιστέες” οι αυθαίρετες κατασκευές του π. ΥπερΑντιδημάρχου Τσέπελη Νέος πονοκέφαλος κόλαφος για τον δήμαρχο Ξάνθης το έγγραφο ...

“Κατεδαφιστέες” οι αυθαίρετες κατασκευές του π. ΥπερΑντιδημάρχου Τσέπελη

Νέος πονοκέφαλος κόλαφος για τον δήμαρχο Ξάνθης το έγγραφο που έφτασε πριν από μια βδομάδα στον δήμο(7-1-16) και απαριθμεί τα όσα μεθοδευμένα πραγματοποίησε ο π. “υπεραντιδήμαρχός” του κος Μανώλης Τσέπελης σε μια από τις επιχειρήσεις του, που διατηρεί στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα η υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων με το υπ’ αριθμ 349 πρωτ. Εισερχομένου εγγράφου του Δήμου Ξάνθης της 7ης Ιανουαρίου 2016 έχει ως θέμα του «Αυθαίρετες κατασκευές εντός του ιστορικού τόπου της παλιάς πόλης της Ξάνθης στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία “Πρώτο Σκαλί”, φερόμενης ιδιοκτησίας της κας Παρασκευοπούλου Ελισάβετ και φερόμενης ενοικιάστριας των κάτωθι όμορων ακινήτων: Α) στεγασμένου ημιυπαίθριου χώρου επί της οδού Φ. Αμοιρίδη 3 φερόμενης ιδιοκτησίας Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, και  Β) ισογείου καταστήματος επί των όδών Πυγ. Χρηστίδη & Φ. Αμοιρίδη(Πρώην Παλαιολόγου) 1, φερόμενης ιδιοκτησίας κας Πρεμενής Ζωής.» (Φωτο 1)

Τα δυο ξεχωριστά ακίνητα, όπως φαίνονται και στις φωτογραφίες με σειρά μεθοδευμένων εργασιών …. έγιναν ένα κατάστημα το οποίο λειτουργεί αρκετά μεγάλο χρονικό διαστημα χωρίς Άδεια Λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Την άδεια αυτή χορηγούν οι υπηρεσίες του …δήμου Ξάνθης, η πολεοδομία, οι τεχνικές υπηρεσίες, που επί μακρό χρονικό διάστημα πολιτικός προϊστάμενος τους ήταν ο κος Μανώλης Τσέπελης αλλά και η υπηρεσία ελέγχου και αδειοδοτήσεων του δήμου.

Έως τώρα υπάρχει πλούσια αλληλογραφία μεταξύ υπηρεσιών Εισαγγελίας Ξάνθης αλλά και δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο. Έως τώρα δεν κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες παρά του ότι είναι σε γνώση των υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και του Δημάρχου.

Και η “περίπτωση Τσέπελη” δεν είναι μοναδική. Υπάρχουν πολλές αναφορές για καταστρατήγηση των νόμων κατά περίπτωση σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καταλήψεις δρόμων(πολλές φορές είναι αδιάβατοι ακόμη και από πεζούς) αλλά και αυθαίρετες κατασκευές σε δρόμους και πεζοδρόμους που θυμίζουν …..καταυλισμούς προσφύγων,  αλλά το μόνο που έκανε έως τώρα η δημοτική αρχή είναι να αλλάξει τον…. αντιδήμαρχο που ξεκίνησε αντίστοιχους ελέγχους νόμιμης λειτουργίας. Αυτοί, οι έλεγχοι, αμέσως σταμάτησαν, με τις παραβάσεις που καταγράφονταν να είναι συνεχείς και τα θιγόμενα οικονομικά συμφέροντα μεγάλα.

 Ο δήμαρχος “σφυρίζει αδιάφορα” οι επιτήδειοι του χώρου αλωνίζουν την πόλη, οι συναρμόδιοι υπάλληλοι σε δήμο και Π.Ε. παρατηρητές και οι πολίτες …σχολιάζουν, περιμένοντας κάποια από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους να εφαρμόσουν τους Νόμους και στους …Πιο Ίσους από τους πολίτες..

Ελλάδα του 2016….