GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από ένα μεγάλο έργο στη Βόρεια Ελλάδα

Οι δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης είναι απόλυτα συνυφασμένες με τις ανάγκες, τις αξίες και την κουλτούρα του κοινωνικού συνόλου όπο...

Οι δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης είναι απόλυτα συνυφασμένες με τις ανάγκες, τις αξίες και την κουλτούρα του κοινωνικού συνόλου όπου οι εταιρείες αναλαμβάνουν δράση και αποκτούν μεγάλη αξία όταν γίνονται σε περιπτώσεις κρίσης ή άμεσης ανάγκης.

Μέσα σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα μας περίοδο της οικονομικής κρίσης, ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου TAP θα κατασκευαστεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Βόρεια Ελλάδα και μάλιστα από μία κοινοπραξία κολοσσών στον τομέα της ενέργειας (BP, SOCAR, Snam, Fluxys, Enagás και Axpo).

Ο TAP  φαίνεται να μένει πιστός στις έως τώρα δεσμεύσεις του για σεβασμό των τοπικών κοινωνιών με πρωτοβουλίες που έχει λάβει στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης προκειμένου να συνδράμει στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών σε περιπτώσεις ανάγκης.

Πρόσφατο παράδειγμα η συνδρομή στην Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου το προηγούμενο διάστημα με απαραίτητο εξοπλισμό, όπως είδη ένδυσης και υπόδησης αλλά και  με την προμήθεια ενός τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου ελικοπτέρου Drone, που θα χρησιμοποιείται στο εξής από την ειδική ομάδα  για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης σε μη προσβάσιμα από τον άνθρωπο σημεία. Αντίστοιχες δράσεις φαίνεται να έχουν προηγηθεί της συγκεκριμένης, όπως για παράδειγμα η στήριξη μέσω παροχής ηλεκτρικών συσκευών στους πλημμυροπαθείς των Λαγυνών τον περσινό Φεβρουάριο αλλά και αρκετές ακόμη που είναι εξαιρετικά σημαντικές και μάλιστα άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Ενόψει της υλοποίησης του αγωγού, η εταιρεία TAP έχει δεσμευθεί να επενδύσει το ποσό των περίπου €32 εκατομμυρίων σε προγράμματα τοπικής κοινωνικής στήριξης στις τρεις περιφέρειες της Β. Ελλάδας από όπου περνάει ο αγωγός εκ των οποίων τα €10 εκατομμύρια αφορούν την περιφέρεια Ανατολικής-Μακεδονίας Θράκης και τα οποία σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Παυλίδη, θα μοιραστούν ισάξια σε Δήμους και Περιφέρεια προκειμένου να δημιουργηθούν ΚΕΚ για τεχνίτες στο φυσικό αέριο, μεταπτυχιακά προγράμματα του ΤΕΙ ΑΜ-Θ και του ΔΠΘ, προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας και συμπληρωματικές δράσεις για τουριστική προβολή.

Είναι ιδιαίτερα παρήγορο και αισιόδοξο μέσα σε δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και ιδιαίτερα για τις τοπικές οικονομίες που δίνουν μάχη για επιβίωση να εισρέουν έσοδα που θα δώσουν ξανά ώθηση στην αγορά. Αντίστοιχα φυσικά είναι και ιδιαίτερα σημαντικό ότι κολοσσοί παγκόσμιας επιχειρηματικής σκακιέρας δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο βοηθώντας ουσιαστικά τις κοινωνίες μας να ανακάμψουν. Τέτοιες επενδύσεις αντίστοιχες χρειάζεται η χώρα ώστε να μπορεί να ελπίζει σε μια κάποια βελτίωση της κοινωνικοοικονομικής της κατάστασης τα χρόνια που έρχονται.