GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Την Πέμπτη κατάληψη σε όλα τα Δημαρχεία

Με σκοπό την ενημέρωση όλων των εργαζόμενων για τα θέματα του ασφαλιστικού, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και με την εξουσιοδότη...

Με σκοπό την ενημέρωση όλων των εργαζόμενων για τα θέματα του ασφαλιστικού, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και με την εξουσιοδότηση της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. η ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 χαρακτηρίζεται ως Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης ΟΛΩΝ των Δημαρχείων, αλλά και άλλων υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. (Γκαράζ, Κ.Α.Π.Η., Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ.), από τις 10.00 το πρωί έως τη 2.00 το μεσημέρι.
Στην σχετική της ανακοίνωση η ΠΟΕ ΟΤΑ αναφέρει τα εξής:

«Ο αγώνας ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά των νέων αντιλαϊκών μέτρων του 3ου Μνημονίου που στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω μείωση των αποδοχών, στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στην περικοπή των συντάξεων, στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και στην φοροεπιδρομή… ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!

Μετά από έξι σκληρά χρόνια μνημονιακής πολιτικής που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν σύσσωμες οι κυβερνήσεις της χώρας, με ποικίλους μάλιστα συνδυασμούς στη σύνθεσή τους και μετά την αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η πρόταση της συγκυβέρνησης προς τους δανειστές, δίνει τη χαριστική βολή στην Κοινωνική Ασφάλιση, με κύρια χαρακτηριστικά την νέα κατακρεούργηση των συντάξεων, ιδιαίτερα όσων θα συνταξιοδοτηθούν μετά την 1-1-2016 και την αλλαγή της δομής του ασφαλιστικού συστήματος από κοινωνικό αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό αφού εισάγει το μοντέλο βασική-ανταποδοτική σύνταξη.

Η ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και με την εξουσιοδότηση της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. χαρακτηρίζεται ως Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης ΟΛΩΝ των Δημαρχείων, αλλά και άλλων υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. (Γκαράζ, Κ.Α.Π.Η., Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ.), από τις 10.00 το πρωί έως τη 2.00 το μεσημέρι.
Στόχος, αφενός να ενημερωθούν αναλυτικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις κ.λπ. για το τι προβλέπει η πρόταση της συγκυβέρνησης προς τους θεσμοτροϊκανούς με την οποία διαλύεται η Κοινωνική Ασφάλιση, με κύρια χαρακτηριστικά την μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα και την αλλαγή της δομής του ασφαλιστικού συστήματος από Δημόσιο, Κοινωνικό, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο σε ιδιωτικοοικονομικό και κεφαλαιοποιητικό, ώστε  να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο η αντίδρασή μας και η συμμετοχή στις κάθε μορφής κινητοποιήσεις.

Η απορύθμιση του ασφαλιστικού δεν αφορά μόνο εμάς, μέσα από την ενημέρωση να δημιουργήσουμε όρους και προϋποθέσεις συντονισμού και με άλλους κλάδους εργαζομένων, άνεργων συνταξιούχων και κάθε άλλης κοινωνικής  ομάδας που πλήττεται από την πολιτική των μνημονίων και να συγκροτήσουμε κοινό μέτωπο και σε τοπικό επίπεδο, δίνοντας Πανεργατικά-Παλλαϊκά χαρακτηριστικά.

Η επιτυχία των παρεμβάσεων μας για το επόμενο χρονικό διάστημα είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας και χρειάζεται η μαζική μας ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Η συμμετοχή όλων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο δράσης της Ομοσπονδίας είναι προϋπόθεση και εγγύηση ανατροπής του σχεδιασμού που στοχεύει στην διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την ουσιαστική εκχώρηση της «ανταποδοτικής-αναλογικής» σύνταξης στις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρίες και την μετατροπή της σύνταξης σε προνοιακό επίδομα. Ο αγώνας συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή και αυτή τη φορά με την μαζική συμμετοχή τους στην 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!!!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς  Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
         Ο Πρόεδρος     Ο Γεν. Γραμματέας»