GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Απεργία αποχή Διπλωματούχων μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων

Σε απεργία αποχή κατέρχονται οι Διπλωματούχοι μηχανικοί Δημόσιοι Υπάλληλοι ανωτάτων Σχολών από τις 18-1-2016 μέχρι 22-1-2016 Η ΕΜΔΥΔ...

Σε απεργία αποχή κατέρχονται οι Διπλωματούχοι μηχανικοί Δημόσιοι Υπάλληλοι ανωτάτων Σχολών από τις 18-1-2016 μέχρι 22-1-2016

Η ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης θα συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία αποχή από συμβούλια και επιτροπές με τεχνικό αντικείμενο από τις 18-22 Ιανουαρίου 2016 ύστερα από το εξώδικο που απέστειλε η Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ  με το ΤΕΕ Ελλάδας στους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας κοινωνικής ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

 Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με τη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής στις 12-1-2016,το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στην έκτακτη συνεδρίαση του στις 11-1-2016, καθώς και το σύνολο των συνδικαλιστικών, επιστημονικών, εργοληπτικών και μελετητικών Φορέων των Μηχανικών σε κοινή τους σύσκεψη στις 12-1-2016 αφού έλαβαν υπόψη τους τις καταστροφικές συνέπειες για το σύνολο του Κλάδου που επιφέρει η τυχόν ψήφιση  του σ/ν της κυβέρνησης για το ασφαλιστικά που συνίστανται:

      α. Στην κατάργηση του Ταμείου μας ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ και την ενοποίηση του σε έναν Φορέα, χωρίς κανέναν διάλογο, χωρίς καμιά σοβαρή μελέτη, χωρίς την απαιτούμενη μεταβατική περίοδο για μια τέτοια ενοποίηση  και τέλος χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις σημαντικότατες ιδιαιτερότητες που έχει το Ταμείο μας στην 8Οχρονη ιστορία του.
      β. Στις εξουθενωτικές αυξήσεις των εισφορών γιο όλους τους Διπλ. Μηχανικούς, με ιδιαίτερη δε σφοδρότητα στους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν συντριβεί οικονομικά από την οκτάχρονη ύφεση και τους οδηγεί εκτός επαγγέλματος, τους νέους Μηχανικούς δε στην μετανάστευση.
      γ. Στις τεράστιες μειώσεις των συντάξεων  που προσδιορίζονται σε ποσοστά οπό 20%-40%, δηλ. συντάξεις επαιτείας μετά από 40 χρόνια τουλάχιστον ασφάλισης.
      δ.  Στην οριστική κλοπή των ακόμα υψηλών (τηρουμένων των αναλογιών) αποθεματικών του Ταμείου.
      ε. Στην κατάργηση της έκπτωσης κατά 50% στην εισφορά Κ.Σ. και Επικουρικής για τους νέους Μηχανικούς στην πρώτη πενταετία (θεσμοθετημένο πάνω από μισό αιώνα).
      στ.  Στην έντονα αμφισβητούμενη εγγυοδοσία - πιστοδοσία από το νέο Φορέα (θεσμοθετημένη από καταβολής του Ταμείου μας) που θα οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή το σύνολο των μικρών και μεσαίων εργοληπτικών και μελετητικών επιχειρήσεων της χώρας, με συνέπειες σοβαρές και για την απαιτούμενη αναπτυξιακή προσπάθεια, γιο την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και του λαού.
     
 Συμμετέχουμε στην
      1. Απεργία - Αποχή όλων των Διπλ. Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλιο Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με Τεχνικό αντικείμενο πχ.( Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ,), κατ΄ αρχάς οπό 18-1-2016 έως 22-1-2016, με δυνατότητα συνέχισης με νεότερες αποφάσεις μας.
      2.  Συντονισμό δράσης με όλους τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς Φορείς, με προτεραιότητα τους επιστημονικούς Φορείς του ΕΤΑΑ (Νομικούς, Υγειονομικούς).
      3.  Συμμετοχή  σε απεργιακές κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν οπό ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, Εργατικά Κέντρο κλπ
      4.  Καμπάνια ενημέρωσης όλων των Μηχανικών για τις συνέπειες αυτού
          του σ/ν. Ενεργοποίηση του Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ -ΤΕΕ Θράκης  και όλων των Ενώσεων Μηχανικών σε  συντονισμό και με άλλους Φορείς, για ποικίλες κινηματικές δράσεις στις περιοχές ευθύνης τους από Έβρο Ροδόπη Ξάνθη.

      Στόχος όλων των παραπάνω αγωνιστικών δράσεων καθώς και όσων στην πορεία  προστεθούν είναι η  αποτροπή  ψήφισης αυτού  του σ/ν που καταστρέφει το Ταμείο, τον  Κλάδο μας συνολικά και  ναρκοθετεί ουσιαστικά την αναγκαίο αναπτυξιακή προσπάθεια γιο διέξοδο της χώρος και του λαού  από την καταστροφική δουλεία των μνημονίων.