GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σφοδρή επίθεση Μειμαράκη σε Τσίπρα

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπογραμμίζοντας πως «ο κ. Τσίπρας δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις, υπέγρ...

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπογραμμίζοντας πως «ο κ. Τσίπρας δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις, υπέγραψε μια συμφωνία που είπε ότι είναι η καλύτερη και στη συνέχεια σταμάτησε όλη την πορεία της χώρας», ενώ σχετικά με τη στάση της ΝΔ δήλωσε πως «εμείς δεν ψηφίζουμε φορολογικά μέτρα και περικοπές, γιατί από το β΄ εξάμηνο του 2014 είπαμε ότι δεν χρειάζονται νέοι φόροι, αλλά ανάπτυξη».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι «ποτέ δεν είπα ότι θα συνεργαστούμε, είπα ότι μπορούμε να συζητήσουμε συγκεκριμένα ζητήματα. Πολλές φορές είχαμε θέσει βέτο στον κ. Τσίπρα, για ζητήματα όπως η Παιδεία, το ασφαλιστικό, η φορολόγηση των αγροτών», υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος είχε ζητήσει «τη σύσταση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης αμέσως μετά τις εκλογές.
Θέμα συνεργασίας ή οικουμενικής ουδέποτε ετέθη από μένα, είμαστε στην κεντροδεξιά, όποιος λέει να μη συνεργαστούμε σε τίποτα ή όποιος λέει να συνεργαστούμε σε όλα δεν ακολουθεί το μεσαίο δρόμο».

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στη σημερινή κατάσταση στην οικονομία, σημειώνοντας πως αν η κυβέρνηση από τον Οκτώβριο είχε ξεκινήσει τα μεγάλα έργα, την ώρα που ήταν διαθέσιμα τα χρήματα του ΕΣΠΑ, θα είχαν μειωθεί οι θέσεις ανεργίας και θα υπήρχε περισσότερη ρευστότητα στα ταμεία και τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας έχει αφήσει ουρές, για αυτό κάνει θεατρινισμούς τώρα. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται πάλι σε ώρα μηδέν. Δεν υπάρχει πάλι σταθερότητα. Και κυρίως οι μικρομεσαίοι δεν ξέρουν τι θα ξημερώσει».

Ο κ. Μεϊμαράκης τέλος αναφέρθηκε στην τεχνική αστοχία της 22ας Νοεμβρίου, αλλά και στην παραίτησή του από την προεδρία του κόμματος, λέγοντας πως κάποιοι ταύτισαν, ένα τεχνικό ζήτημα με την πολιτική. «Κανένας δεν μπορούσε να εγγυηθεί μια τεχνική διαδικασία, είχα ζητήσει να υπάρξουν από πριν κατάλογοι και συγκεκριμένο εκλογικό σώμα, αλλά το αρνήθηκαν οι άλλοι συνυποψήφιοι», προσθέτοντας πως «πρόκειται για μια διαδικασία, που απευθύνεται σε Νεοδημοκράτες.