GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απόστολος Τζιτζικώστας: Ζήτημα διάλυσης ή διάσπασης στη ΝΔ δεν υπάρχει

«Πολιτικά επιδιώκω, με την ισχυρή αντιπολίτευση που θα κάνει η ΝΔ από τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, να πιέζω την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα...

«Πολιτικά επιδιώκω, με την ισχυρή αντιπολίτευση που θα κάνει η ΝΔ από τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, να πιέζω την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να υιοθετήσει μία σωστή πολιτική, απέναντι στην οικονομία, στην κοινωνία, την ασφάλεια και τα εθνικά θέματα», δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή».

Ο κ. Τζιτζικώστας έστειλε γι’ ακόμη μια φορά μήνυμα ενότητας της ΝΔ, τονίζοντας πως «αυτά που λέγονται περί διάσπασης σε περίπτωση νίκης μου, δεν υπάρχουν. Αυτά ανήκουν στην επιχειρηματολογία όσων βρίσκονται απέναντι στην υποψηφιότητά μου», ενώ απάντησε σε όλα τα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.
  
-Για τη «λάσπη» που συνεχίζει να δέχεται η υποψηφιότητά του:

Ζήτημα διάλυσης ή διάσπασης στη ΝΔ δεν υπάρχει 
Στις εκλογές η επιχειρηματολογία που ακούγεται, πολλές φορές αγγίζει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Μέχρι τις εκλογές δε θα απορήσω αν ακούσω ότι ενδεχομένως έχω και το 666 στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου γραμμένο. Λέω λοιπόν ξεκάθαρα, είμαι κεντροδεξιός, το έχω πει και δε θα κουραστώ να το λέω. Και μάλιστα μετριοπαθής, πιστεύω στον κοινωνικό φιλελευθερισμό.
Σας το λέω λοιπόν ξεκάθαρα, θέμα διάλυσης ή διάσπασης της ΝΔ, στην περίπτωση που εκλεγώ αρχηγός την Κυριακή στις 20 Δεκεμβρίου, δεν υπάρχει. Ξεκάθαρα. Όχι από εμένα μόνο, αλλά από κανέναν, διότι όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή, η μόνη δύναμη, η οποία μπορεί να αντιπαρατεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα και να βάλει ένα τέλος σε αυτή την κατηφόρα που έχει πάρει η χώρα σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο τα οικονομικά και τα κοινωνικά, αλλά και τα εθνικά, τα θέματα παιδείας, τα θέματα ασφάλειας. Είδαμε τι έγινε χθες. Η μόνη δύναμη που μπορεί να φρενάρει αυτή την κατάσταση είναι η ΝΔ.


-Για τη συναίνεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:
Ζήτω ξεκάθαρα, να αντιληφθούν όλοι ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι κανενός και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν αρνηθήκαμε τη συναίνεση, δεν αρνηθήκαμε μια ουσιαστική πρόταση για συναίνεση σε κάτι σημαντικό. Αρνηθήκαμε μια προσχηματική πρόσκληση για συναίνεση, η οποία έγινε αποκλειστικά και μόνο, προκειμένου ο κ. Τσίπρας να αντιμετωπίσει τα δύσκολα εσωτερικά του προβλήματα. Καλείς τη μια μέρα τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους θέσεις κάποια ζητήματα, και την επόμενη μέρα τους αποκαλείς "σκυλιά"; Αυτή είναι η συναίνεση που αντιλαμβάνεται ο κ. Τσίπρας;
Δεν είναι δυνατόν ο κ. Τσίπρας να έχει συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους μειώσεις συντάξεων και να έρχεται να μας ζητάει κάτι τέτοιο. Το πρόβλημα του ασφαλιστικού, δε λύνεται με το πάτημα ενός κουμπιού, όπως αντιλαμβάνεστε. Λύνεται μόνο με έναν τρόπο: με το να υπάρχει ανάπτυξη σε μια χώρα, να παράγεται πλούτος, να στηριχθεί η ελεύθερη οικονομία. Ας αφήσουν τα κόλπα, διότι αυτά είναι τακτικισμοί και μάλιστα φτηνοί. Ας κοιτάξουν να στρέψουν τελείως διαφορετικά το οικονομικό μοντέλο που έχουν στο μυαλό τους οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρετε ότι προχτές το βράδυ ψήφιζαν έναν προϋπολογισμό με 5,7 δισεκατομμύρια νέα μέτρα, με 2 δισεκατομμύρια μειώσεις στις συντάξεις; Με μειώσεις στο ΕΚΑΣ;
Δε θεωρώ ότι είναι λύση να μειώσουμε περαιτέρω τις συντάξεις του Έλληνα, οι οποίες είναι ήδη σε τραγικά χαμηλό επίπεδο. To ζητούμενο είναι να παράξουμε πλούτο και πρώτα απ’ όλα να στρέψουμε την οικονομία μας στην παραγωγή.

-Για το προσφυγικό και τον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής σύνδεσης στην Ειδομένη:

Ένα κράτος είναι υποχρεωμένο να διασφαλίζει την ανοιχτή διέλευση των εμπορευμάτων και τη διακίνηση των ανθρώπων

Αυτή η κυβέρνηση την ασφάλεια την έχει πολύ χαμηλά στην ατζέντα της. 
Θα έπρεπε η κυβέρνηση να έχει αντιμετωπίσει πιο σοβαρά, πιο αυστηρά ζητήματα όπως της Ειδομένης. Για παράδειγμα στη φύλαξη των συνόρων σημαίνει ότι έπρεπε να είχε καλέσει άμεσα την Frontex, και όχι στο και τέταρτο που την κάλεσε τώρα. Σήμερα το 30% των μεταναστευτικών ροών όλης της Ευρώπης περνάει από έντεκα ελληνικά νησιά. Ο κ. Τσίπρας από την πρώτη στιγμή όταν ανέλαβε, εφάρμοσε μία πολιτική ανοιχτών θυρών. Ως χώρα έπρεπε, πρώτον να μην εγκαταλείψουμε την πολιτική της αποτροπής που είχε εφαρμόσει η προηγούμενη κυβέρνηση με τα κέντρα φιλοξενίας. Δεύτερον έπρεπε ο κ. Τσίπρας να εμπλέξει γρήγορα τους διεθνείς οργανισμούς, τον ΟΗΕ, την ΕΕ, και να πάει να αξιώσει από την Τουρκία από την πρώτη στιγμή να γίνουν εκεί hot spots. Πείτε μου τι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Απολύτως τίποτα.

-Για τα εσωκομματικά της ΝΔ και τις αλλαγές στο κόμμα:

H πληγή θα κλείσει με μια μαζική συμμετοχή στις 20 Δεκεμβρίου

Εκτός του ότι το πιστεύω ότι θα εκλεγώ από τον πρώτο γύρο. Και αυτό θα ήταν και το καλύτερο για τη ΝΔ, αλλά και για τη χώρα προκειμένου να αποκτήσει γρήγορα μία ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση. 
Το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου έπληξε τη ΝΔ. Και αυτή η ιστορία έχει ανοίξει μία βαθιά πληγή, η οποία θα κλείσει μόνο εφόσον ολοκληρωθούν γρήγορα οι διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού και δευτερευόντως, αλλά πολύ βασικό επίσης, εάν έχουμε σημαντική συμμετοχή την ημέρα των εκλογών στις κάλπες.

Θα οδηγήσω την παράταξη μέσα σε τρεις μήνες μετά την εκλογή σε ένα συνέδριο αναγέννησης της κεντροδεξιάς, όπου εκεί θα τα συζητήσουμε όλα. Είμαι υπέρ και της θεσμοθέτησης των τάσεων στη ΝΔ, για να μπορούμε ξεκάθαρα ο καθένας να έχει το ρόλο του, να μιλούμε στους πολίτες. Έχω μιλήσει για θητεία προέδρου και μάλιστα έχω πει συγκεκριμένα ότι ανά δύο χρόνια θα περνάει ο πρόεδρος από την βάσανο της επανέγκρισης από το σώμα, δηλαδή του συνεδρίου με θητεία 8 χρόνια για τον εκάστοτε πρόεδρο.

Για τα οικονομικά της ΝΔ ξεκινάμε από μία βασική αρχή: ότι δεν μπορεί η ΝΔ να πείσει τους πολίτες ότι θέλει να συγυρίσει τα οικονομικά της χώρας, όταν πρώτα δεν έχει συγυρίσει το ίδιο της το σπίτι, όταν έχουμε 7 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους, δεν είναι δυνατόν να ισχυριζόμαστε ότι εμείς αποτελούμε τη λύση που θα φέρουμε στην χώρα. Άρα λοιπόν το πρώτο μέλημά μου είναι να φροντίσω η ΝΔ την επόμενη μέρα, να ζει με τα χρήματα τα οποία εισπράττει. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι νομικά προκύπτει ότι η μίση κρατική επιχορήγηση παρακρατείται από τις τράπεζες για τα χρέη, και με το άλλο μισό θα φροντίσουμε να μάθουμε να ζούμε με λιγότερα έξοδα. Αυτό σημαίνει αλλαγή κτιρίου, η ΝΔ θα επιστρέψει στη Ρηγίλλης, στις ρίζες της, θα διαπραγματευτούμε το ενοίκιο, να είναι ένα ενοίκιο που να μπορεί να σηκώσει η ΝΔ και θα επιστρέψουμε στο ιστορικό μας κτίριο. Δεύτερον η ΝΔ θα προχωρήσει σε περικοπές δαπανών.