GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αδιανόητη φορο-ληστεία: Βάζουν φόρο στις αποδείξεις που ΔΕΝ κράτησαν!

Μια αδιανόητη και πρωτοφανή φοροεπιδρομή σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ το οποίο αν και δεν υπήρχε νομικό πλαίσιο για συγκέντρωση αποδείξεων από του...

Μια αδιανόητη και πρωτοφανή φοροεπιδρομή σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ το οποίο αν και δεν υπήρχε νομικό πλαίσιο για συγκέντρωση αποδείξεων από τους πολίτες για το 2015, θα απαιτήσει από αυτούς να ξεπεράσουν όλες της Θεωρίες της Φυσικής, όπως της Σχετικότητας του Άϊνστάιν, των Κβάντων του Πλανκ, του Παραδόξου της γάτας του Σρόντιγκερ και να επιστρέψουν χωροχρονικά στην αρχή του έτους και να μαζέψουν αποδείξεις αλλιώς θα τιμωρηθούν με φόρο 22%!

Με διάταξη που θα μπει στο νέο πολυνομοσχέδιο που έρχεται σε διαβούλευση το Σαββατοκύριακο και κατατίθεται την ερχόμενη εβδομάδα για ψήφιση στη Βουλή, επανέρχεται για φέτος η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων που, ουσιαστικά, είχε καταργηθεί την 31η Δεκεμβρίου 2014., με μια λεπτομέρεια όμως, το έτος λήγει σε είκοσι ημέρες, είναι αργά πλέον για κάποιον να συγκεντρώσει αποδείξεις.

Προφανώς στο ΥΠΟΙΚ δεν συγκινούνται από τέτοιου είδους χωροχρονικές ανωμαλίες και έχουν απαίτηση από τους πολίτες να κάνουν time traveling!
Όποιος δεν έχει μαζέψει τις αποδείξεις, θα απειλείται και με φορο-πρόστιμο 22% επί του ποσού που δεν μάζεψε. Για παράδειγμα, για εισόδημα 10.000 ευρώ πρέπει να μαζέψει αποδείξεις 1.000 ή θα πληρώσει πρόστιμο 2.200 ευρώ!

H νέα διάταξη θα παρατείνει έως 31 Δεκεμβρίου του 2015 την παλαιά διάταξη. Σε τέτοια περίπτωση, θα απαιτείται και πάλι το 10% του εισοδήματος να καλύπτεται με αποδείξεις δαπανώ, μόνο που η παράταση "είθισται" να γίνεται εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων.

Πρακτικά, πάντως, όποιο και αν είναι το ποσοστό, θεωρείται πολύ πιθανό να δοθεί ένα είδος εντολής στις εφορίες να μην ψάχνουν τις αποδείξεις.
Δηλαδή ότι θέλει θα δηλώσει κάποιος στο Ε1, και δεν θα του ζητηθούν καν αν κληθεί για έλεγχο στην εφορία.

Όμως ποιος μπορεί να έχει έμπιστοσύνη σε αυτό το κράτος; Και νομικά πως μπορεί να προστατευθεί το δικαστήριο αν κάποιος "καλοπροαίρετος" θελήσει να κάνει ακριβή χρήση του νόμου, και δεν "ακούει" σιωπηλές οδηγίες;

Φυσικά θα υπάρξει "εμπόριο" αποδείξεων, από όσους είχαν μαζέψει και τους περισσεύουν.
Με άλλη διάταξη του νομοσχεδίου, από 1/1/2016 όλες αυτές οι δαπάνες που θα δηλώνονται στην εφορία για έκπτωση φόρου (ή για αφορολόγητο αν αλλάξει η φορολογική κλίμακα) θα πρέπει να γίνονται με πλαστικό χρήμα, αλλιώς δεν θα αναγνωρίζονται, υποχρεωτικά λοιπόν θα πρέπει όλοι μαζί να πλουτίζουμε τα τραπεζικά ιδρύματα!

Επιπλέον:
- Όσοι εισπράττουν εισόδημα από μερίσματα να μπορούν να υποβάλουν δήλωση Φορολογική Εσόδων έως τις 30/6/2016
- Στις χρηματικές δωρεές έως 5.000 ευρώ που έλαβαν χώρα από την έναρξη των capital controls έως το τέλος Δεκεμβρίου 2015 δεν επιβάλλεται φόρος δωρεάς, εφόσον έγιναν από γονείς σε τέκνα ή από παππούδες και γιαγιάδες σε εγγόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, τυχόν πρόστιμα διαγράφονται και τα λεφτά θα γυρίσουν πίσω στους δικαιούχους.
- Μεταφορά ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ
- Σύνδεση ταμειακών μηχανών με το σύστημα ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών.