GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Έκοψαν” σύνταξη των 603,31€ από τον ΟΓΑ σε 76χρονο για 26,94€

Από αναβολή σε αναβολή η τελική απόφαση από τον ΟΓΑ, για την δικαίωσή του ζει ο 77χρονος από το Άβατο Ξάνθης, όταν το 2013 έμαθε ότι του...

Από αναβολή σε αναβολή η τελική απόφαση από τον ΟΓΑ, για την δικαίωσή του ζει ο 77χρονος από το Άβατο Ξάνθης, όταν το 2013 έμαθε ότι του κόβει την σύνταξη ο ΟΓΑ. Ο λόγος που επικαλέστηκε η διοίκηση του Οργανισμού Ασφάλισης Αγροτών για την απόφασή της; Ότι έπαιρνε και δεύτερη σύνταξη ο 74χρονος, τότε, Αλμπανίδης Μηλτιάδης  των 26,94€ από το Επικουρικό Ταμείο Ασφάλισης Βενζινοπωλών! ! 

Η τραγελαφική και συνάμα ακόμη μια απίστευτη ιστορία τρέλας που βιώνει ο κ. Αλμπανίδης με την πολυπλόκαμη Δημόσια Διοίκηση βλέπει την κορύφωσή της στις μέρες μας που μέχρι στιγμής προφορικά οι υπεύθυνοι “ψελλίζουν ”, «κάτι θα κάνουμε»(sic), αν κάνουν τελικά, μετά από πέντε χρόνια ταλαιπωρίας και χωρίς άλλους πόρους διαβίωσης…. εκτός από τα 26,94€.

Το 2003 μετά την κατάθεση όλων των απαραίτητων στοιχείων δικαιολογητικών και εγγράφων και αφού έγινε ο προβλεπόμενος από τον νόμο έλεγχος του απονέμετε η σύνταξη στον κ. Αλμπανίδη από το Ο.Γ.Α. των 603.31€.

Την 12-11-2013 ο ΟΓΑ καταβάλει τα τελευταία συντάξιμα 603,31 € , άλλωστε χρόνια πλήρωνε την μεγαλύτερη ασφαλιστική εισφορά στον ΟΓΑ για να πάρει ….μια καλή σύνταξη. 

Στις 11-12-2013 το ειδοποιητήριο έγραφε 265,15 €, όπως και των επόμενων δύο μηνών που είναι και οι τελευταίοι. Γιατί; Αναρωτιούνται όλοι στην μικρή κοινωνία του Αβάτου στην Ξάνθη;

Στις 12-3-14 μάταια περίμενε το ειδοποιητήριο της σύνταξης. Αντ’ αυτού φτάνει έγγραφο από τον ΟΓΑ και τον Κλάδο Ι΄ Μητρώου Συνταξιούχων και Πληρωμών Συντάξεων το υπ’ Αριθμ. 52315 της 11/11/13 που αναστέλλει την βασική σύνταξη αναγράφοντας ότι «από την διασταύρωση των αρχείων πληρωμών συντάξεων του ΟΓΑ με άλλους ασφαλιστικούς φορείς προέκυψε ότι λαμβάνετε σύνταξη και από άλλο φορέα, εκτός από τον ΟΓΑ και επειδή ως συνταξιούχος άλλου φορέα δεν δικαιούσθε την βασική σύνταξη του ΟΓΑ….»

Τα 26,94€ δόθηκαν στον κ. Αλμπανίδη από τον Ε.Α.Π.Υ.Κ (Επικουρική Ασφάλιση Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων), με την μορφή των δόσεων, ισχυρίζεται ο παθόν, από ένα κεφάλαιο περίπου 5.300€ που συγκεντρώθηκαν σωρευτικά στον λογαριασμό του από την αναγκαστική και αυτόματη παρακράτηση που πραγματοποιείται από τον κύκλο εργασιών πώλησης των υγρών καυσίμων. Το ταμείο “αδυνατούσε” να τα καταβάλει εφ’ άπαξ και δίνονταν περιοδικά ως επικουρική …. σύνταξη, χωρίς δυνατότητα διακοπής ή ανάκλησης της απόφασης (απάντηση με Αριθμ. Πρωτ. 365750 της 07/03/2014).

Στην προσπάθεια να δικαιολογηθεί η παράλογη απόφαση της διακοπής της σύνταξης ενεπλάκη και ο ΟΑΕΕ. Το ταμείο αυτό είχε βεβαιώσει με απάντησή του(αρ. Πρωτ 5456 την 27/3/2003) ότι δεν ήταν υπόχρεος ασφάλισης σ’ αυτό λόγω εισοδήματος και είχε κοινοποιηθεί και το 2003 στον ΟΓΑ.

Από τότε ο 77χρονος προσπαθεί να καταλάβει γιατί του έκοψαν την σύνταξή του αφού έγινε ο έλεγχος, του απένειμαν την σύνταξη, πέρασαν 10 χρόνια, δεν μπορούσαν να του δώσουν τα 5.300€ περίπου που του κρατούσαν αυτόματα από τον καθημερινό κύκλο εργασιών της επιχείρησής του στο Ε.Α.Π.Υ.Κ, του τα έδιναν περιοδικά με δόση των 26.94€. Και τώρα τον καλούν να ζήσει με αυτά τα …..26,94€ μηνιαίως όταν για τόσα χρόνια πλήρωνε την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ στον ΟΓΑ για να πάρει στα γεράματά του μια σύνταξη.

Ο 77χρονος περιμένει να κινηθούν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους και να εφαρμόσουν τους Νόμους αισιοδοξώντας να το δει ….αν το δει κάποτε!!!!!