GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χειροπέδες σε 42χρονος στην Ξάνθη με 19 λαθρομετανάστες

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αγροτική περιοχή του νομού Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευ...

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αγροτική περιοχή του νομού Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 42χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκαεννέα (19) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ.  

Αναλυτικότερα, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής  – Ξάνθης (διασταύρωση Φαναρίου), αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 42χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του. Αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.  

Ακολούθως, ο δράστης εισήλθε σε αγροτική οδό (πλησίον οικισμού Μάνδρας), όπου ακινητοποίησε το όχημά του και τράπηκε, πεζός, σε φυγή.  

Άμεσα, οργανώθηκε επιχείρηση από τους παραπάνω αστυνομικούς, στην οποία συνέδραμαν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν και συνέλαβαν τον 42χρονο διακινητή. 

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε με αυτό, παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, δεκαεννέα (19) μη νόμιμους μετανάστες. 

Η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του δράστη περιλαμβάνει και τα αδικήματα της κλοπής και της πλαστογραφίας, καθόσον από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος που οδηγούσε ο 42χρονος ήταν πλαστές, ενώ για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 17-3-2015 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.  

Κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ένα ζεύγος πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και δύο (2) κινητά τηλέφωνα. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.