GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Κίνδυνος να βρεθούν άστεγες 275 οικογένειες ομογενών παλιννοστησάντων στη Θράκη»

Ερώτηση προς τα Υπουργεία, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότη...

Ερώτηση προς τα Υπουργεία, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατέθεσε ο Βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής κ. Αντώνιος Γρέγος με θέμα τον «Κίνδυνος να βρεθούν άστεγες 275 οικογένειες ομογενών παλιννοστησάντων στη Θράκη».
Αφορμή η επιστολή του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργου Παυλίδη και το οξύτατο πρόβλημα και ανησυχία που δημιουργήθηκε στην Περιφέρεια και ειδικότερα στο σύνολο των παλιννοστούντων ομογενών κατοίκων. Η ερώτηση λέει:

«Την έντονη ανησυχία του εκφράζει ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Παυλίδης μετά από πληροφόρηση ότι κινήθηκε η διαδικασία διακοπής επιδότησης ενοικίου 275 ομογενών παλιννοστησάντων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και συγκεκριμένα 171 στον Έβρο, 89 στην Ξάνθη και 15 στη Ροδόπη, από 1/1/2016.

Το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός εξ αυτών είναι πάμφτωχοι υπερήλικες, στους οποίους είχε ήδη διακοπεί η καταβολή σύνταξης από τον ΟΓΑ προ διετίας αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε αδυναμία στέγασης, στη δημιουργία αστέγων και πολλαπλών κοινωνικών προβλημάτων.
Δεδομένου του ότι προφανείς ανθρωπιστικοί λόγοι επιβάλλουν την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος με ιδιαίτερη ευαισθησία από την Πολιτεία  
Ερωτώνται  οι αρμόδιοι υπουργοί:

1)Για ποιον λόγο διακόπτεται η επιδότηση ενοικίου στις συγκεκριμένες οικογένειες ομογενών;
2)Προτίθενται να μεριμνήσουν οι αρμόδιοι φορείς ώστε να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα στέγασης και επιβίωσης οι ως άνω ομογενείς εν μέσω του χειμώνα ,εφόσον μάλιστα οι πλείστοι εξ αυτών είναι υπερήλικες; 
3)Σε ποιες γενικότερες ενέργειες προτίθενται να προβούν οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς προκειμένου να υποστηριχθούν και να βοηθηθούν οι παλιννοστούντες ομογενείς οι οποίοι επιλέγουν να διαμείνουν μόνιμα στη Θράκη;»