GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χειροπέδες σε 2 διακινητές, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις μετέφεραν 26 λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν στον Έβρο, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνση...

Συνελήφθησαν στον Έβρο, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δύο (2) διακινητές, ένας 53χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 30χρονος ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 26 μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, σε Επαρχιακή Οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου συνέλαβαν τον 53χρονο, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στην καρότσα του Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), που οδηγούσε, εντόπισαν 19 μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Στη δεύτερη περίπτωση,
χθες το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορεστιάδας - Αλεξανδρούπολης (ύψος οικισμού Αμοιρίου), αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 30χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του.
Αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο μετά τη διασταύρωση του οικισμού Μάνδρας, ο δράστης ακινητοποίησε το όχημά του και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.


Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο είχε κλαπεί από περιοχή της Αττικής.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ
2 κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου και Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.