GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δύο νέες απολύσεις στην γαλακτοβιομηχανία Ροδόπη Α.Ε.

Σκληραίνουν την στάση τους απέναντι στην δ/νση της εταιρείας οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία γάλακτος ΡΟΔΟΠΗ Α.Ε. των αφών Τυρά. Αφορμή ο...

Σκληραίνουν την στάση τους απέναντι στην δ/νση της εταιρείας οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία γάλακτος ΡΟΔΟΠΗ Α.Ε. των αφών Τυρά. Αφορμή οι δύο νέες απολύσεις από το προσωπικό.
Να θυμίσουμε ότι και στο παρελθόν υπήρξαν επιλεκτικές απολύσεις από το προσωπικό και το στελεχιακό δυναμικό των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Ξάνθης και η αντικατάστασή τους με χαμηλόμισθους νέους εργαζόμενους.

Το «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΞΑΝΘΗΣ – ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ» εξέδωσε ανακοίνωση που ανακοινώνει 3ωρη στάση εργασίας λέγοντας
«Η επίθεση της εργοδοσίας στους εργαζόμενους του εργοστασίου συνεχίστηκε χθες με 2 ακόμα απολύσεις. Μετά την τριμερή συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας που αναγνωρίστηκαν οι παρανομίες της εργοδοσίας και τον ορισμό τριμερούς συνάντησης στο Υπουργείο Εργασίας για την Παρασκευή 27 Νοέμβρη η εργοδοσία επέλεξε να συνεχίσει την επίθεση με τις δυο νέες απολύσεις. 
Απαντάμε αγωνιστικά και αποφασιστικά με 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 26 Νοέμβρη από τις 11π.μ. μέχρι τις 2μ.μ., και συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την ανάκληση των απολύσεων και το σταμάτημα της εργοδοτικής τρομοκρατίας.»

Να θυμίσουμε ότι ο όμιλος εταιρειών των Αφων Τυρά τα τελευταία χρόνια επεκτείνετε σε χώρες της Βαλκανικής με την εξαγορά μονάδων σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Εν τω μεταξύ ανακοίνωση εξέδωσε και η Λαϊκή Συσπείρωση(ΚΚΕ) καταγγέλλοντας τις πρακτικές που ακολουθεί η ΡΟΔΟΠΗ λέγοντας:

" Όχι απολύσεις και τρομοκρατία Καταδικάζουμε την εργοδοτική τρομοκρατία και τις απολύσεις στο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας ΡΟΔΟΠΗ στην Ξάνθη.

Καταγγέλλουμε στον Ξανθιώτικο λαό την τρομοκρατία που ασκεί το τελευταίο διάστημα απέναντι στους εργαζόμενους της επιχείρησης η εργοδοσία. Η επιβολή παράνομων προστίμων, ωράρια που επιβάλλει ετσιθελικά η εργοδοσία, απλήρωτες υπερωρίες, έχουν μετατρέψει τη ζωή των εργαζομένων σε λάστιχο. Ταυτόχρονα, η εργοδοσία χτυπάει και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες απαγορεύοντας στο σωματείο να πραγματοποιήσει τη Γενική του Συνέλευση στην αίθουσα συνεδριάσεων που βρίσκεται στο χώρο της επιχείρησης, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια οι συνεδριάσεις γίνονταν.

Ήδη, η επιθεώρηση εργασίας επισκέφτηκε το εργοστάσιο και κατέγραψε σωρεία παραβάσεων από την εργοδοσία, για τις οποίες θα οριστεί τριμερής συνάντηση το επόμενο διάστημα.

Εκτός αυτών, όμως, έχουμε και την  αναγγελία απολύσεων παλιών εργαζομένων που εργάζονταν στην επιχείρηση πάνω από 15 χρόνια, οικογενειάρχες με μικρά παιδιά, από τον ιδρώτα των οποίων κερδοφόρησε όλα αυτά τα χρόνια η επιχείρηση.  Από το καλοκαίρι η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε προσλήψεις νέων εργαζόμενων με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Απ’ ό,τι φαίνεται στόχος είναι να απολύσει τους παλιούς εργαζόμενους με συγκροτημένα δικαιώματα αντικαθιστώντας τους με νέους φτηνότερους. Ταυτόχρονα με την καλλιέργεια του κλίματος τρομοκρατίας επιδιώκει να υπάρχει σιγή νεκροταφείου στην επιχείρηση, να μην υπάρχουν απαιτήσεις από τους εργαζομένους, έτσι ώστε όσοι απομείνουν να εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας.

Καλούμε τους εργάτες και τις εργάτριες του κλάδου, όλους τους εργατοϋπαλλήλους, μόνιμους και συμβασιούχους, τα συνδικάτα τους να αντιπαλέψουν τη νέα αυθαιρεσία στο εργοστάσιο που βρίσκει στήριγμα στους αντεργατικούς αντιλαϊκούς νόμους που ψήφισαν οι προηγούμενες και αυτή η κυβέρνηση.

Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε.
Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική μπορεί να ανατραπεί με ένα ενωμένο και αποφασισμένο λαό."