GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προσοχή, η Δ/νση Αστυνομίας Ξάνθης προειδοποιεί…

Η Δ/νση Αστυνομίας Ξάνθης ανακοίνωσε τα περιοριστικά μέτρα τα οποία είναι σε εφαρμογή στα ακόλουθα τμήματα στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικ...

Η Δ/νση Αστυνομίας Ξάνθης ανακοίνωσε τα περιοριστικά μέτρα τα οποία είναι σε εφαρμογή στα ακόλουθα τμήματα στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο ξάνθης εφιστώντας την προσοχή τω οδηγών ήτοι: 

1)Κατά την εκτέλεση των ασφαλτικών εργασιών σε τμήμα Ε.Ο. 2 ΣΕΒΑΘ (από Α/Κ Βαφέϊκων προς έξοδο για Ξάνθη) και τμήμα Κεσσάνης – Παράκαμψης Κουτσού, καθώς και σε τμήμα της Ε.Ο. 2 Πόρτο Λάγος, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην σχετική Απόφαση:

α) Να διακόπτεται τμηματικά και ανάλογα με το σημείο εκτέλεσης των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων του ανωτέρω οδικού δικτύου και να εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κ.Ο.Κ. και της υπ’αριθμ. ΔΙΠΑΔ/οικ/502/2003.

β) Η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του έργου και κατά την διάρκεια εκτέλεσης αυτών, σε κάθε περίπτωση θα διεξάγεται στο υπόλοιπο πλάτος της οδού, σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, ελάχιστου πλάτους 2,75 μ. έκαστη.

γ) Στο Τμήμα Ε. Ο. 2. Πόρτο Λάγος Λόγω μη ικανού πλάτους του δρόμου για την διεξαγωγή της κυκλοφορίας με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση ελάχιστου πλάτους 2,75 έκαστη (σχ.2.1.1), η κυκλοφορία θα διεξάγεται εναλλάξ στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με απαραίτητη την παρουσία εξοπλισμένων σημαιοφόρων που θα κατευθύνουν τα οχήματα. Εναλλακτικά και προς αποφυγή συσσώρευσης οχημάτων τα οχήματα θα παρακάμπτουν την οδό μέσω της παραλιακής οδού Πόρτο Λάγος.

Η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση από Ξάνθη προς Κομοτηνή θα διακόπτεται στο ύψος της πρώτης κάθετης οδού προς παραλία πριν το έργο και θα κατευθύνεται στην παραλιακή οδό Π. Λάγος και μέσω αυτής θα ενώνεται με την Ε.Ο. 2 σε σημείο μετά την θέση του έργου

Η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση από Κομοτηνή προς Ξάνθη θα διενεργείται κανονικά στην λωρίδα κυκλοφορίας (ελάχιστου πλάτους 2,75 μ.) που θα παραμείνει ελεύθερη προς χρήση των διερχομένων οχημάτων κατά την διάρκεια των εργασιών.

δ) Σε καμία περίπτωση να μη διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και από τα δύο ρεύματα της οδού.

2. α) Το χρονικό διάστημα υλοποίησης του έργου και των επιμέρους εργασιών να καθορίζεται σε συνεννόηση με το Τ.Τ. Ξάνθης και να κοινοποιούνται εγγράφως σε αυτό οι ακριβείς ημερομηνίες αυτών.

β) Να μην εκτελεστούν εργασίες κατά τις επίσημες αργίες και εορταστικές περιόδους όπου παρουσιάζεται αυξημένη κίνηση της κυκλοφορίας των οχημάτων (εορτές Χριστουγέννων – πρωτοχρονιάς κλπ), ενώ σε κάθε περίπτωση οι εργασίες να εκτελούνται κατόπιν προφορικής συνεννόησης και έγκρισης του Τ.Τ. Ξάνθης, προκειμένου αποφευχθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων συνεπεία τοπικών ιδιαιτεροτήτων ή εκτάκτων γεγονότων (εκδηλώσεων, δυσμενών καιρικών συνθηκών κλπ).