GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Καταργείται ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών η τροπολογία για την κατάργηση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, αναδρομικά από 20...

Κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών η τροπολογία για την κατάργηση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, αναδρομικά από 20 Ιουλίου, θέτοντας έτσι και τυπικά το τέλος του συγκεκριμένου μέτρου. Ο ΦΠΑ που έχει ενδεχομένως καταβληθεί, θεωρείται αχρεωστήτως καταβληθείς και επιστρέφεται, ενώ τυχόν πρόστιμα διαγράφονται και επίσης επιστρέφονται. Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από την κατάργηση του μέτρου προκαλείται απώλεια εσόδων 390 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν ότι προωθείται η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, σε επίπεδα χαμηλότερα από τα 40 λεπτά το λίτρο που προέβλεπε η αρχική διάταξη, με πιθανότερο σενάριο τη μείωσή του στο μισό ( 20 λεπτά το λίτρο). Στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζονται αυτή τη στιγμή οι εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν για ισοδύναμα μέτρα που θα συνδυαστούν με το μικρότερο ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί και θα επιτρέψουν - μαζί με το τέλος στα τυχερά παιγνίδια -, την κάλυψη του συνόλου των εσόδων από την κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Μεταξύ των μέτρων που έχουν πέσει στο τραπέζι, είναι και η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα πιο «σκληρά» οινοπνευματώδη ποτά.
Πηγή: ΑΠΕ