GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Επί τέλους, η Κυκλοφοριακή Μελέτη της Ξάνθης, εκτός της Παλιάς Πόλης…

Ο δήμος Ξάνθης διένειμε επιστολή κάλεσμα με σκαρίφημα, με την οποία ζητάει από τους πολίτες να εκφράσουν τις απόψεις τους, στην κυκλοφορ...

Ο δήμος Ξάνθης διένειμε επιστολή κάλεσμα με σκαρίφημα, με την οποία ζητάει από τους πολίτες να εκφράσουν τις απόψεις τους, στην κυκλοφοριακή μελέτη για το πεδινό τμήμα της πόλης. Από μεριάς μας έχουμε να κάνουμε τις παρακάτω ερωτήσεις.

1. Γιατί δεν υπάρχει πίνακας με κλίμακα και την αναγραφή και εξήγηση των χρωμάτων που σημαίνονται κάποιες από τις κεντρικές αρτηρίες στον αστικό ιστό. Ο μέσος πολίτης ή πρέπει να έχει τεχνικό σύμβουλο τοπογράφο ή πολιτικό μηχανικό ή πολεοδόμο ή compiouter-α  για να “βγάλει άκρη”. Τότε ποιος ο λόγος και η σκοπιμότητα της αναπομπής της επιστολής κάλεσμα στους πολίτες; Επικοινωνιακοί….;

2. Γιατί δεν είναι ευκρινής η περιοχή της Κεντρικής και Ενοποιημένης Πλατείας

3. Γιατί δεν υπάρχει η ονομασία των κύριων οδών και πλατειών. Οι κάτοικοι της πόλης δεν είναι τοπογράφοι ούτε πολεοδόμοι, το ξαναθυμίζουμε…. 

4. Θα πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα σε τι θα εξυπηρετήσουν οι επί πλέον σηματοδότες σε περιφερειακούς οδικούς  κόμβους όταν ο δήμος δεν μπορεί να συντηρήσει στοιχειωδώς τους ήδη υπάρχοντες π.χ συμβολή των οδών Περικλέους και Πραξιτέλους, Σάρδεων και Μεσολογγίου ή του κόμβου 4ης Οκτωβρίου και Σάρδεων κ.α.

5. Αυτά σαν αρχή, με δεδομένο ότι θα ακολουθήσει και δεύτερη μελέτη για την Παλιά Πόλη (δηλώσεις του αναδόχου δημάρχου Στυλιανίδη) που θα “κουμπώσει” μ’ αυτήν την υπό διαβούλευση μελέτη, ή άλλαξε κάτι; 

Πάντως θα προσμετρηθούν οι συμμετοχές των πολιτών της Ξάνθης μέσα από το site του δήμου και εν τέλει θα καταγραφεί εάν και κατά πόσο ικανοποιεί τις ανάγκες των μονίμων κατοίκων αλλά και κατά πόσο μπορεί να μεταμορφωθεί σε “φιλική” πόλη η Ξάνθη, ειδικά το πολύπαθο κέντρο της.

Το κάλεσμα του δήμου λέει: 
«Ο Δήμος Ξάνθης πριν την οριστική έγκριση της  μελέτης με τίτλο:  "ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΛΗΣ ΞΑΝΘΗΣ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ", τη θέτει στη διάθεση όλων για ενημέρωση, αλλά και σε δημόσια διαβούλευση ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί να εκφράσει την άποψή του και τις τυχόν παρατηρήσεις του προκειμένου να εξεταστούν από τους μελετητές.
  Για την επίτευξη του στόχου αυτού έχουν αναρτηθεί στο site το Δήμου (www.cityofxanthi.gr) όλα τα ηλεκτρονικά αρχεία της κυκλοφοριακής μελέτης (Τεχνική Έκθεση και Χάρτες ) και έχει κοινοποιηθεί  το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (kikloforiaki_meleti@cityofxanthi.gr) στο οποίο μπορούν οι πολίτες να αποστείλουν τις όποιες παρατηρήσεις τους.»