GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


"Οι δηλώσεις αποτελούν ύβρεις για όλα τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου"

Σφοδρότατες οι αντιδράσεις από συλλόγους σωματεία την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος αλλά και ποντιακές Οργανώσεις της Ομογένειας για τη...

Σφοδρότατες οι αντιδράσεις από συλλόγους σωματεία την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος αλλά και ποντιακές Οργανώσεις της Ομογένειας για την ανιστόρητη δήλωση του Υπουργού Παιδείας για το αναγνωρισμένο διεθνώς ολοκαύτωμα και γενοκτονία που υπέστη ο Ποντιακός Ελληνισμός στις αρχές του 20ου Αιώνα από τους Τούρκους.
Χαρακτηριστικά τα δυο κείμενα που παραθέτουμε  στην συνέχεια: 

 Ξεπέρασε τα όρια ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης

 «Με τις δηλώσεις του, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Φίλης ξεπέρασε τα όρια.
   Ας  ανατρέπει σε βιβλιογραφία, ντοκουμέντα και αποφάσεις Κρατών. Η Γενοκτονία των Ποντίων και των υπόλοιπων Ελλήνων και χριστιανικών λαών από τους Τούρκους είναι γεγονός πέρα για πέρα αληθινό. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στρατηγικά και μεθοδικά.
Δεν το έχουμε βγάλει από το μυαλό μας εμείς οι Πόντιοι. Υπάρχουν ντοκουμέντα, αδιάσειστα στοιχεία και μαρτυρίες. Μαρτυρίες ακόμα και μέσα στην Τουρκία.
   Επειδή, ο κ. Φίλης, ο οποίος φέρει το βάρος των δηλώσεών του τις οποίες μέχρι σήμερα δεν έχει ανακαλέσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο, αλλά και των άρθρων έχουν δημοσιευθεί επί αρχισυνταξίας του στην εφημερίδα ΑΥΓΗ. 
   Επειδή, ανιστόρητες τοποθετήσεις, γενικόλογοι αφορισμοί και επιστράτευση επιχειρημάτων που στην Τουρκία χρησιμοποιούνται από τους γκρίζους λύκους δεν είναι ανεκτό να εκφέρονται από τον Έλληνα Υπουργό Παιδείας.
    Επειδή, για εμάς η Γενοκτονία δεν παίρνει εισαγωγικά. Αντιθέτως, το χρέος μας προς τους προγόνους μας, την Πατρίδα και την Ανθρωπότητα δεν μας επιτρέπει να παραβλέπουμε προκλητικές τοποθετήσεις από τους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς .
    Επειδή, ένα οικουμενικό ζήτημα όπως η Γενοκτονία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. 
    Επειδή οι θυσίες των προγόνων μας το απαιτούν
    Επειδή η Ιστορία μας πρέπει να διδάσκεται αντικειμενικά στα σχολεία. 
    Ζητούμε:
- την εφαρμογή του νέου αντιρατσιστικού νόμου και το άρθρο 2:
  «Δημόσια επιδοκιμασία ή άρνηση εγκλημάτων
1. Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται την ύπαρξη ή τη σοβαρότητα εγκλημάτων γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέμου, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, του Ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων του ναζισμού που έχουν αναγνωριστεί με αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων ή της Βουλής των Ελλήνων και η συμπεριφορά αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων ή μέλους της που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, όταν η συμπεριφορά αυτή εκδηλώνεται κατά τρόπο που μπορεί να υποκινήσει βία ή μίσος ή ενέχει απειλητικό ή υβριστικό χαρακτήρα κατά μίας τέτοιας ομάδας ή μέλους της, τιμωρείται με τις ποινές της παραγράφου 1 του προηγούμενου άρθρου.
2. Αν η πράξη της προηγούμενης παραγράφου τελέστηκε από δημόσιο λειτουργό ή υπάλληλο, κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων, επιβάλλεται φυλάκιση έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων έως είκοσι πέντε χιλιάδων (10.000 - 25.000) ευρώ».
 - να εκφράσει δημόσια συγνώμη ο κ. Φίλης και  να παραιτηθεί από τη θέση του Υπουργού Παιδείας .
   Συμπαρατασσόμαστε με τις αποφάσεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ)και είμαστε αποφασισμένοι να συμμετάσχουμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια που αποφασισθεί από αυτήν.    Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης»

Όταν δεν ξέρεις για τη γενοκτονία

Με άρθρο του ο ειδικός επιστήμων και ερευνητής Ν. Λυγερός τοποθετήθηκε ευκρινώς για το θέμα που ξαφνικά ανέκυψε με τον υπουργό παιδείας λέγοντας ότι, «Όταν δεν ξέρεις τίποτα για την έννοια της γενοκτονίας, δεν είναι ανάγκη να παίζεις παράσταση του γνώστη. Όταν λες ότι η γενοκτονία των Ποντίων δεν είναι γενοκτονία όχι μόνο είσαι αντισυνταγματικός, αφού η Ελλάδα την έχει αναγνωρίσει επίσημα από το 1994 αλλά επίσης αποδεικνύεις ότι είτε δεν είσαι ενημερωμένος για όλες τις αναγνωρίσεις που έγιναν από ξένες χώρες είτε εσκεμμένα είσαι της άρνησης της γενοκτονίας και τότε λόγω του Νόμου για την ποινικοποίηση, μπορείς να κατηγορηθείς και να καταδικαστείς. 

Όταν ο Lemkin επινόησε τον όρο γενοκτονία, ο οποίος έγινε αποδεκτός από τα Ηνωμένα Έθνη με τη Χάρτα του 1948, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα επεξήγησης τις περιπτώσεις των Ποντίων και των Αρμενίων. Δηλαδή η έννοια της γενοκτονίας με την πιο επιστημονική της προσέγγιση βασίστηκε στο παράδειγμα της γενοκτονίας των Ποντίων. Το 2006 το Ευρωκοινοβούλιο την αναγνώρισε ως έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας μαζί με το παράδειγμα των ΑσσυριοΧαλδαίων και των Αρμενίων. 

Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου έχει αναγνωριστεί από την Κύπρο, την Σουηδία και την Αρμενία ως  χώρες αλλά και από πολιτείες της Αμερικής και της Αυστραλίας. Όλοι αυτοί οι ξένοι δεν ξέρουν τι σημαίνει επιστημονική κατάρτιση και προσέγγιση; Όλοι αυτοί έχουν χειραγωγηθεί από τους Πόντιους;

Για να είμαστε λοιπόν σοβαροί, επειδή έχουν γίνει και επιστημονικά συνέδρια και σε παγκόσμιο επίπεδο μάλιστα αλλά και στη συνέχεια έχει περάσει η νομοθεσία και της αναγνώρισης και της ποινικοποίησης, είναι απλώς απαράδεκτο να πρέπει να ακούμε πολιτικό πρόσωπο της Ελλάδας να αμφισβητεί τα αυτονόητα για τα ελληνικά δεδομένα. Και αυτές οι δηλώσεις αποτελούν ύβρεις για όλα τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.»