GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τιμούν τον Τριαντάφυλλο Διαμαντή

Ο Διαμαντής Τριαντάφυλλος, σήμερα επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων, υπήρξε για πολλά χρόνια προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θράκης. Είν...

Ο Διαμαντής Τριαντάφυλλος, σήμερα επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων, υπήρξε για πολλά χρόνια προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θράκης. Είναι γνωστός για το πρωτοποριακό επιστημονικό και ερευνητικό του έργο στην περιοχή, καθώς έχει ανασκάψει ταφικούς τύμβους, οικισμούς, φρούρια, και έχει εντοπίσει πληθώρα αρχαιολογικών θέσεων. Τα φρούρια της Ορεινής Ροδόπης, όπως της Καλύβας και του Αερικού, σε αυτόν οφείλουν την ανακάλυψή και την ανάδειξή τους. Στον Νομό Ξάνθης, εκτός όλων των άλλων, έχει κάνει ανασκαφές στα Άβδηρα, τα Κομνηνά και την Βεργέπολη (Κουτσό), ασχολήθηκε με την προστασία και ανάδειξη χώρων, όπως είναι ο Μακεδονικός Τάφος Σταυρούπολης, ενώ η επανέκθεση του Μουσείου των Αβδήρων είναι δικό του έργο.

Την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου, στις 5.30' το απόγευμα, το τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης θα τον τιμήσει για την προσφορά του αναγορεύοντάς τον σε επίτιμο Διδάκτορα.

Ως παλιοί συνεργάτες του, σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή που θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής στην Κομοτηνή.