GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Συνεχίζετε ο κατήφορος και οι απολύσεις στην ΚΟΜΟΤΕΧ Ξάνθης

Επιδεινώνονται οι σχέσεις, στην πάλαι ποτέ κραταιά βιοτεχνία ΚΟΜΟΤΕΞ, της διοίκησης  με τους εργαζόμενους, με το κλίμα να είναι εκρηκτικ...

Επιδεινώνονται οι σχέσεις, στην πάλαι ποτέ κραταιά βιοτεχνία ΚΟΜΟΤΕΞ, της διοίκησης  με τους εργαζόμενους, με το κλίμα να είναι εκρηκτικό στους εργασιακούς χώρους. Η ανησυχία των εργαζομένων αυξάνετε με κάθε εικοσιτετράωρο που περνάει θεωρώντας προσχηματικές τις δικαιολογίες της διοίκησης περί  οικονομικής δυστοκίας. Αναφέρουν στην νέα τους ανακοίνωση που διένειμαν στην τοπική κοινωνία “λόγους εμπάθειας” στην απόλυση εργαζόμενης για 31 χρόνια στην εταιρεία και από τα ιδρυτικά μέλη στον σύλλογο εργαζομένων. 
Μέχρι στιγμής η διοίκηση τηρεί σιγή αν και στέλεχος της επιχείρησης ηγείται του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ξάνθης.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης-επιστολής των εργαζομένων είναι:
«Για άλλη μια φορά είμαστε στη δυσάρεστη θέση, να ανακοινώσουμε ότι η ΚΟΜΟΤΕΧ Α.Ε. απέλυσε και πάλι άδικα συνάδελφό μας, προφασιζόμενη ότι θέλει να μειώσει τα έξοδά της, από τη στιγμή που εμείς οι εργαζόμενοι δεν δεχτήκαμε ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις μισθών ύψους 12%.
Να σημειωθεί ότι το 2012 έγινε μείωση μισθών και συγκεκριμένα, κόπηκε το οικογενειακό επίδομα και περικόπηκε στο 50% το ανθυγιεινό επίδομα. Επίσης το 2013 έγινε μείωση του μισθού μας σε ποσοστό 5%.
Η διοίκηση απρόκλητα και χωρίς λόγο,  απόλυση σε πολύ καλή συνάδελφό μας, η οποία όπως και η προηγούμενη που καταγγέλθηκε η σύμβαση εργασίας της, πρωτοστάτησε στην ίδρυση του σωματείου μας. Εργαζόμενη που επί 31 ολόκληρα χρόνια, πρόσφερε τα μέγιστα με την εργασία της στην ΚΟΜΟΤΕΧ.
Αυτό έγινε για λόγους εμπάθειας και της συνδικαλιστικής δράσης της εργαζόμενης ως μέλος του σωματείου μας.
Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε. Η διοίκηση απολύει για να μειώσει τα έξοδά της η ΚΟΜΟΤΕΧ ή έχει στοχοποιήσει το σωματείο μας;;;