GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Περίεργη αναφορά της Ερυθράς Ημισελήνου σε ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

    Ερώτηση προς τους κ. Υπουργούς Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Υγείας κατέθεσαν αρχές Νοεμβρίου...

    Ερώτηση προς τους κ. Υπουργούς Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Υγείας κατέθεσαν αρχές Νοεμβρίου οι τρεις Βουλευτές της Π.Ε. Ξάνθης κ.κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Ευστάθιος Γιαννακίδης και Γρηγόριος Στογιαννίδης, με θέμα την Ελεύθερη διέλευση οχημάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τους σταθμούς διοδίων στην Ελληνική επικράτεια…..

  Εύλογα και σημαντικά ερωτηματικά δημιουργήθηκαν στην κοινή γνώμη της Ξάνθης μετά την αναφορά του κειμένου αυτού στην κοινή γνώμη από την ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, η αναφορά στο κείμενο της ερώτησης της …. Ερυθράς Ημισελήνου, με κυρίαρχο ερώτημα “αν κυκλοφορούν οχήματά της, μεταφέροντας και αυτά βοήθεια στους πρόσφυγες που περιθάλπουν ανθρωπιστικές οργανώσεις στη Ελλάδα”, θεωρώντας σκόπιμη και άκρως… “ενδιαφέρουσα” την αναφορά αυτή. 

    Ερωτήματα που πρέπει να έχουν απάντησης περί του «τι ακριβώς κάνει η Ερυθρά Ημισέληνος στην Τουρκική Επικράτεια για το δράμα των προσφύγων που τους σπρώχνουν να περάσουν από το Αιγαίο στην Ελλάδα και που καθημερινά βλέπουμε εκατόμβες πνιγμένων...» θα πρέπει να απαντηθούν από τους τρεις βουλευτές της …. Ξάνθης με την βοήθεια των ανθρώπων του …. ΣΥΡΙΖΑ

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι:

«Το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου είναι το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό δίκτυο στον κόσμο, με παρουσία και δραστηριότητες σε 186 χώρες. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα με σύνθετο έργο που βασίζεται στην εθελοντική δράση και την άμεση ανταπόκριση των πολιτών. Κινητοποιείται στοχεύοντας πάντα στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους πολέμου και ειρήνης, στηρίζοντας τραυματίες, ασθενείς, πρόσφυγες, ηλικιωμένους, ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες και άτομα από κάθε ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού. Η δράση του έχει συνδεθεί με την επαγρύπνηση, την αλληλεγγύη και τη φιλαλληλία και είναι συνώνυμη της αφιλοκερδούς προσφοράς και της ανιδιοτέλειας.

Η παρουσία και η δραστηριότητες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την αρχή της προσφυγική κρίσης στη χώρα μας είναι αξιοσημείωτη. Ένα ευρύ δίκτυο εθελοντών και μελών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συμβάλλουν καθημερινά με διανομή ανθρωπιστικού υλικού, παροχή πρώτων βοηθειών και επείγουσας ιατρικής περίθαλψης, δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης των προσφύγων που καταφθάνουν στην χώρα μας. Παράλληλα, συμβάλλουν στη μεταφορά τους στα σύνορα, εξασφαλίζοντας την ασφαλή έξοδό τους από τη χώρα μας, έχοντας βοηθήσει συνολικά περί τους 60.000 ανθρώπους. 

Ωστόσο, ενώ τα ασθενοφόρα δικαιούνται ελεύθερη διέλευση στα διόδια, δεν ισχύει το ίδιο και για τα οχήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που μεταφέρουν εθελοντές και εφόδια για τους πρόσφυγες, ειδικά στις περιοχές κοντά στα σύνορα. Ως αποτέλεσμα, καθίσταται ιδιαίτερα δυσχερής η μεταφορά τους στην περιοχή των συνόρων.

Επειδή, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός καταβάλλει αξιοσημείωτο έργο για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης. 

Επειδή, οι ανάγκες διανομής ανθρωπιστικού υλικού και εφοδίων σε δυσπρόσιτες περιοχές είναι υπερβολικά αυξημένες.

Επειδή, η Κυβέρνηση έχει ενθαρρύνει τη δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των εθελοντών στα πλαίσια της αλληλεγγύης για το προσφυγικό ζήτημα.

Επειδή, το κόστος των διοδίων για την διέλευση των οχημάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι δυσβάσταχτο.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να μεταβούν, ώστε να διευκολυνθεί και να συνεπικουρηθεί το ανθρωπιστικό έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού;
2. Προτίθενται να επιτρέψουν την ελεύθερη διέλευση στους σταθμούς διοδίων των οχημάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ώστε να διευκολύνουν το έργο του;
Οι ερωτώντες Βουλευτές»