GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συναγερμό έχουν σημάνει οι ΗΠΑ μετά τις τρομοβόμβες Πανούση

Το ενδιαφέρον και την ανησυχία των ΗΠΑ και της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα προκαλούν οι καταγγελίες-βόμβα του πρώην υπουργού Δημόσ...

Το ενδιαφέρον και την ανησυχία των ΗΠΑ και της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα προκαλούν οι καταγγελίες-βόμβα του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης με πολλαπλές επιπτώσεις-από τον Τουρισμό έως τις επενδύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αμερικανοί έχουν κινητοποιήσει την πρεσβεία τους για λεπτομερή ενημέρωση γύρω από τις καταγγελίες του πρώην υπουργού και τα ονόματα που κατάθεσε στον Άρειο Πάγο.

Η ιδέα ότι θα συνεργασθούν με κυβέρνηση που στηρίζει τρομοκράτες μοιάζει εφιαλτική για τον Λευκό Οίκο, ένα μήνα πριν την 50η «επέτειο» της εκτέλεσης του Ρίτσαρντ Γουέλς από την 17 ΝΟΕΜΒΡΗ.

(Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 1975, στις 22.30, δολοφονείται έξω από το σπίτι του, στην οδό Βασιλίσσης Φρειδερίκης 5, στο Π. Ψυχικό, ο σταθμάρχης της CIA στην Ελλάδα Ρίτσαρντ Γουέλς. Τρία άτομα κατέβηκαν από κλεμμένο αυτοκίνητο και ο ένας από αυτούς πυροβόλησε τρεις φορές «με το πιστόλι του Κολτ (διαμετρήματος 45)» (όπως αναφέρει η οργάνωση στην προκήρυξή της στη «Liberation»). Κατόπιν οι τρεις δράστες μπήκαν στο «πράσινο ανοικτό Σίμκα» και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.)

Στο μεταξύ ο πρώην υπουργός εμπλέκει τους Γιάννη Ρουμπάτη και Αλέξη Τσίπρα ισχυριζόμενος ότι παρότι γνώριζαν δεν ενημέρωσαν καν τον στρατηγό Τόσκα του Δημοσίας Τάξης.
Οπως μεταδίδει ο Παναγιώτης Τσιμπούκης για το Πρώτο Θέμα.

Περίπου 15 λεπτά παρέμεινε ο Γιάννης Πανούσης στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη το πρωί της Δευτέρας. Ο πρώην υπουργός κατέθεσε υπ” όψιν της φάκελο με όλα τα στοιχεία και τα ονόματα, όπως ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους αμέσως μετά.
«Κατέθεσα το σύνολο των στοιχείων για να κάνει η κυρία Εισαγγελέας τη δική της αξιολόγηση» πρόσθεσε ο κύριος Πανούσης και επισήμανε πως η δική του άποψη είναι ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες.

«Το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματά του και τώρα είναι η ώρα της δικαιοσύνης», δήλωσε καταλήγοντας ο Γιάννης Πανούσης.
Ο κύριος Πανούσης πέρασε την πόρτα του Αρείου Πάγου λίγο πριν τις 11 το πρωί, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής.
Η επίσκεψη του τέως υπουργού στην κυρία Κουτζαμάνη αναμένεται να προκαλέσει νέες πολιτικές αναταράξεις καθώς ο κ. Πανούσης υπέβαλε όλα τα στοιχεία που αφορούν στην πολύκροτη υπόθεση με τις καταγγελίες περί πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης.

Το γεγονός ότι για την υπόθεση έχει ενημερωθεί με στοιχεία η ΕΥΠ και ο διοικητής της, δείχνουν ότι δεν πρόκειται για απλές καταγγελίες αλλά για στοιχεία με ονόματα και αποδείξεις που θα προκαλέσουν πολιτικό σεισμό.
Το τι ακριβώς περιέχει ο φάκελος που ο κ. Πανούσης κατέθεσε στην εισαγγελέα αρνείται ο ίδιος να το αποκαλύψει και το κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό. Άλλωστε όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη του στο ΘΕΜΑ , ο ίδιος γνωρίζει τα ονόματα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που απειλούν τη ζωή του, χθες συμπλήρωσε πως ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος εδώ και τέσσερις μήνες για τις συγκεκριμένες καταγγελίες όπως επίσης και ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Γιάννης Ρουμπάτης ο οποίος έχει εγγράφως όλα τα στοιχεία.

Αξίζει να τονισθεί πως τον κ. Πανούση ενόχλησε τόσο το γεγονός ότι κανείς από τα κυβερνητικά στελέχη (την Κυριακή μίλησε μόνο με το διάδοχο του στο υπουργείο κ. Νίκο Τόσκα) δεν επικοινώνησε μαζί του, όπως επίσης το ότι το μέγαρο Μαξίμου άργησε 24 ώρες να αντιδράσει σε όλα όσα συγκλονιστικά αποκάλυψε στη συνέντευξη του στο ΘΕΜΑ. Για το λόγο αυτό, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω και με νέες δηλώσεις του (Βήμα FM) διευκρίνισε ότι αυτοί που τον απειλούν δεν είναι ούτε υπουργοί, ούτε βουλευτές αλλά στελέχη που βρίσκονται ακόμα στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Τόσκας, στη συνομιλία που είχε με τον προκάτοχο του, επεσήμανε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για αυτή την υπόθεση παρόλο που ο κ. Πανούσης υποστήριξε πως είχε ενημερώσει τόσο τον διοικητή της ΕΥΠ όσο και τον κ. Τσίπρα. Ουσιαστικά πλέον μιλάμε για έναν πόλεμο μεταξύ Μαξίμου και πρώην υπουργού με τον κ. Πανούση να πετάει το γάντι στον κ. Αλέξη Τσίπρα, να μεταβαίνει σήμερα στην εισαγγελέα για να παραδώσει το φάκελο, επισημαίνοντας μάλιστα πως «χαίρομαι που ο πρωθυπουργός θέλει να δει στις εφημερίδες τα ονόματα των εμπλεκομένων τα οποία ασφαλώς θα διαρρεύσουν όχι με δική μου ευθύνη. Αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα και αυτό ήθελα να αποφύγω εκτός αν τον κ. Τσίπρα τον βολεύει η εκκαθάριση του τοπίου».

Ο κ. Πανούσης σε συνομιλίες που είχε με δημοσιογράφους έλεγε χθές ότι ακόμη και τώρα, δύο και πλέον μήνες μετά την αποχώρηση του από το υπουργείο, κάποιοι συνεχίζουν να τον στοχοποιούν με αναρτήσεις στο indymedia . Όπως όλα δείχνουν ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι τέλους την υπόθεση καθώς δεν έχει πάρει καμία απάντηση για τις καταγγελίες περί απειλής της ζωής του από πολιτικούς οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «έχουν σχέση με τρομοκράτες».

Πηγή : arouraios.gr